Autor Societat
15 Gener 2016 a 18:00

L’Obra Social La Caixa ha destinat prop de 21 milions d’euros en projectes socials

Quasi 325.000 persones en situació de vulnerabilitat han tingut oportunitats de millora

 

Ajudes La Caixa // Imatge cedida per la Caixa

Ajudes La Caixa // Imatge cedida per la Caixa

L’Obra Social ”la Caixa” ha destinat el 2015 ajudes per valor de 20.780.260 euros a 972 projectes socials proposats per entitats de tot Espanya, a través dels quals 324.796 persones en situació vulnerable han tingut oportunitats de millora i superació de dificultats.

 Amb aquesta inversió, l’Obra Social ”la Caixa” renova el seu compromís social i torna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera. El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha expressat: “El compromís de l’entitat amb les noves accions de transformació social que milloren la qualitat de vida de les persones en situació vulnerable, principalment facilitant-los un procés d’apoderament, perquè puguin tenir una inclusió social digna i plena”.

Els 972 projectes seleccionats a les Convocatòries 2015 es distribueixen per totes les comunitats autònomes. Les persones beneficiàries d’aquests projectes procedeixen de diferents situacions de vulnerabilitat social, majoritàriament:

  • Persones amb discapacitat, situació de dependència o malaltia
  • Persones en situació o risc d’exclusió social
  • Familiars de persones beneficiàries del projecte
  • Persones immigrades i diversitat cultural
  • Joves i menors en context escolar

A més, les ajudes que ofereixen les convocatòries  suposen un suport per a les persones que treballen a les entitats socials. L’any 2015 han participat 4.661 professionals de diferents entitats socials, 1.637 dels quals han estat contractats específicament per desenvolupar els projectes.

Entre els objectius que han promogut les Convocatòries 2015, destaquen la complementarietat amb els recursos existents al territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat, l’atenció integral de les persones destinatàries i la seva participació en els projectes, la implicació de la comunitat on es desenvolupen i el voluntariat.

 Aquest últim criteri recull la participació de 20.709 voluntaris, a través dels quals se’n preveu captar 6.458 de nous. Entre tots, hi aportaran 1.658.624 hores d’acció voluntària.

Switch to mobile version