Autor Cinema, teatre i televisió
29 Gener 2016 a 16:00

Spotlight

Spotlight

Spotlight

Aquesta setmana s’estrena als cinemes el polèmic film Spotlight, el film biogràfic Creed. La leyenda de Rocky, la comèdia espanyola Embarazados, el film fantàstic protagonitzat per Jack Black Pesadillas, el thriller anglés Cuando cae la nieve, el drama alemany Respira, el documental francès El gran dia, la comèdia argentina Papeles en el viento i el drama biogràfic Tar (el color del tiempo).

SPOTLIGHT

DRAMA. Dirigida per: Thomas McCarthy. Repartiment: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams

En 2002, un equip de reporters del Boston Globe va destapar els escàndols de pederàstia comesos durant dècades per capellans de Massachussets. La publicació d’aquests fets, que l’arxidiòcesi de Boston va intentar ocultar, va sacsejar a l’Església Catòlica com a institució.

CREED. LA LEYENDA DE ROCKY

DRAMA. Dirigida per: Ryan Coogler. Repartiment: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson

Adonis Johnson no va arribar a conèixer al seu pare, el campió del món dels pesos pesats Apollo Creieu, que va morir abans que ell naixés. No obstant això, ningú pot negar que porta la boxa en la sang, per la qual cosa posa rumb a Filadèlfia, el lloc en el qual es va celebrar el llegendari combat entre el seu pare i Rocky Balboa. Una vegada allí, Adonis cerca a Rocky i li demana que sigui el seu entrenador. A pesar que aquest insisteix que ja ha deixat aquest món per sempre, Rocky veu en Adonis la força i determinació que tenia el seu aferrissat rival, i que va acabar per convertir-se en el seu millor amic. Finalment, accepta entrenar-li malgrat estar lliurant el seu propi combat contra un rival més letal que qualsevol als quals es va enfrontar en el quadrilàter.

EMBARAZADOS

COMEDIA. Dirigida per: Juana Macías. Repartiment: Paco León, Alexandra Jiménez, Elisa Mouliaá

Una parella tracta de concebre un bebè malgrat alguns inconvenients: ell té un esperma pobre, vague i anormal, i ella es troba en etapa premenopàusica malgrat tenir només 37 anys.

PESADILLAS

FANTASIA. Dirigida per: Rob Letterman. Repartiment: Dylan Minnette, Odeya Rush, Amy Ryan, Jillian Bell

L’adolescent Zach Cooper es muda sense moltes ganes amb la seva família des de Nova York al petit poble de Greendale. Allí troba una escletxa d’il·lusió quan coneix a la seva veïna, la maca Hannah, i fa un amic: Champ. També s’assabenta que el pare de Hannah és RL Stine, autor del Bestseller de la seriï “Malsons”. Però Zach descobreix que Stine té un secret: les criatures de les seves històries són reals, i les manté tancades en els seus llibres.

CUANDO CAE LA NIEVE

THRILLER. Dirigida per: Shamim Sarif. Repartiment: Rebecca Ferguson, Charles Dance, Sam Reid, Antje Traue

1950, Moscou. Katya és una espia nord-americana en plena carrera armamentística de la Guerra Freda. Quan li assignen la seva missió més important, aconseguir informació secreta de la jove promesa del govern rus, Alexander, l’últim que espera és que va a enamorar-se d’ell. Intentar conciliar la seva passió cap a ell amb el seu rebuig al comunisme la portarà a fer el major dels sacrificis, un gest que Alexander descobrirà trenta anys més tard.

RESPIRA

DRAMA. Dirigida per: Christian Zübert. Repartiment: Jördis Triebel, Chara Mata Giannatou, Benjamin Sadler

Elena, una noia grega jove i qualificada, però amb poques perspectives de futur al seu país natal, decideix marxar-se a Frankfurt a la recerca d’una vida millor. Allí comença a treballar de mainadera per Tessa, una directiva d’èxit que intenta trobar l’equilibri entre la seva recent maternitat i la seva carrera professional. Després de les dificultats dels primers dies cuidant a Lotte, d’any i mitjà, Elena comença a gaudir del temps que passa amb el bebè i fins i tot es fa amiga de Tessa. Però un descuit fa que Elena perdi un dia de vista a la petita Lotte. A partir d’aquest moment les seves vides canviaran per sempre.

EL GRAN DÍA

DOCUMENTAL. Dirigida per: Pascal Plisson.

Narra la història real de Nidhi (15 anys, Índia), Deegii (11 anys, Mongòlia), Tom (19 anys, Uganda) i Albert (11 anys, Cuba), dues noies i dos nois procedents de diferents punts del món que s’enfronten a una prova que podrà canviar i millorar les seves vides per sempre. “El gran dia” està a prop i els quatre herois porten mesos, fins i tot anys, preparant-se per afrontar aquest desafiament. Després de tant esforç, saben que arriba el moment de fer realitat un somni que no només marcarà la seva destinació, sinó també el de les seves famílies. És la seva passió, i ara més que mai se centren en un només objectiu: l’èxit.

PAPELES EN EL VIENTO

COMEDIA. Dirigida per: Juan Taratuto. Repartiment: Diego Peretti, Pablo Rago, Pablo Echarri

Tres amics hauran de fer-se càrrec de la filla del Mico. Organitzen llavors una estafa impensable al món de la compravenda de jugadors de futbol.

TAR (EL COLOR DEL TIEMPO)

DRAMA. Dirigida per: Edna Luise Biesold, Sarah-Violet Bliss, Gabrielle Demeestere. Repartiment: James Franco, Mila Kunis, Jessica Chastain

La pel·lícula segueix la vida de l’autor C.K. Williams en un lapse de 40 anys.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version