Autor Societat
27 Febrer 2016 a 09:00

122 màquines llevaneus preparades

També 98 punts d’emmagatzematge de sal

llevaneus

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat totes les mesures per a fer front a la previsió de nevades que ha fet el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per a aquest cap de setmana.
Per tal de garantir la comoditat, la fluïdesa i la seguretat a les carreteres, hi ha un total de 98 punts d’emmagatzematge de fundents a tot el territori català, amb una capacitat total de unes 11.000 tones de sal.
Igualment, hi ha 122 llevaneus preparades que es distribueixen, segons les característiques de cada àmbit i de les incidències que es produeixen, en 32 centres de conservació i manteniment repartits per tot el territori.
La xarxa de carreteres de la Generalitat té actualment uns 6.084 quilòmetres, un 50% de la xarxa viària de Catalunya. En un dia, les màquines llevaneus poden recórrer fins a 4.000 quilòmetres per a dur a terme les diferents operacions.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), avui al matí la baixada de temperatures serà notable, i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu amb una cota entorn els 1.200 metres. En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i en altres àmbits del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 500 metres. En tot l’episodi es podran acumular gruixos de més de 50 cm per sobre dels 2.000 metres.
Switch to mobile version