Autor Societat
24 Febrer 2016 a 09:30

Activat el protocol per contaminació atmosfèrica

Afecta a Terrassa

contaminacio

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat el protocol per contaminació atmosfèrica a 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona que constitueixen l’àmbit d’aplicació del Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire, horitzó 2020 (PAMQA 2020). Aquests municipis, que conformen les zones de qualitat de l’aire 1 i 2 inclou Terrassa a més de : Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, i Sant Fost de Campsentelles.

La mesura s’ha pres a causa d’una intrusió de pols africana a l’atmosfera  i es mantindrà activada, com a mínim, fins dissabte si es que disminueix la concentració de partícules a l’atmosfera . Actualment s’estan mesurant nivells elevats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en diverses estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA)

Els nivells de partícules són elevats a tot el territori. Per aquest motiu, es recomana, segons el protocol consensuat amb el Departament de Salut, que les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries moderin l’activitat a l’aire lliure. També es demana, per a tota la població, evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior i utilitzar el transport públic

Switch to mobile version