Autor Societat
24 Març 2016 a 10:00

Doménech demana la màxima precaució a la xarxa viària durant la Setmana Santa

La operació sortida comença avui a les 15.00 fins dilluns a les 24.00h

Precaució carretera // Imatge cedida per la Generalitat

Precaució carretera // Imatge cedida per la Generalitat

La directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, acompanyada del comissari cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, ha presentat a la seu del Departament d’Interior el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona fase de la Setmana Santa d’enguany, que comença avui, a les 15.00 h, i finalitza el Dilluns de Pasqua 28 de març, a les 24.00 h.
Doménech ha demanat la màxima precaució a la xarxa viària catalana durant aquest període festiu, atès que, en el que portem de Setmana Santa, des de les 15.00 h de divendres 18 fins dimecres 23 de març, ja hem de lamentar 17 persones mortes, de les quals 13, van morir diumenge a l’accident d’autocar de l’AP-7 a Freginals. SegonsDoménech, es tracta de les pitjors dades de sinistralitat de Setmana Santa des de que l’SCT va assumir competències en matèria de trànsit.
 
La directora de l’SCT ha destacat: “La millor mesura de prevenció és el propi comportament dels conductors i usuaris” i ha apel·lat especialment a la responsabilitat dels conductors per conduir en bones condicions. En aquest sentit, ha subratllat la importància si s’ha de conduir, de no consumir alcohol o drogues, de no parlar ni enviar missatges pel mòbil, de no manipular aparells electrònics que puguin causar distraccions i de fer sempre ús del cinturó de seguretat, del casc i també dels sistemes de retenció infantil; elements que en cas d’accident ens ajuden a evitar lesions greus i a què se salvin vides.
A més, Doménech  també ha insistit en la importància durant aquests de Setmana Santa, de respectar totes les normes de circulació, de fer una  bona planificació dels viatges i de revisar l’estat dels vehicles i ha afegit: “Desitgem que tothom gaudeixi d’aquests dies d’oci però que tothom pugui tornar”.
 
La directora de l’SCT també ha manifestat el condol i tristesa per l’accident d’autocar registrat a l’AP-7 a Freginals i ha agraït la tasca de tots els efectius i voluntaris que hi han actuat, així com la feina dels mitjans de comunicació pel seguiment de les informacions relacionades amb al sinistre.
Doménech ha explicat que l’operació sortida d’aquesta segona fase de Setmana Santa, que s’iniciarà avui, a les 15.00 h, i finalitzarà el dilluns, 28 de març, a les 24.00 h, mobilitzarà un total de 410.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona, i es poden registrar complicacions en vies com l’AP-7, l’A-2, la C-17 i la N-340. La directora de l’SCT també ha afegit que, en l’operació retorn d’aquesta segona fase, que es desenvoluparà des de les 12.00 h de diumenge  27, fins a les 24.00 h del dilluns, 28 de març , es desplaçaran uns 615.000 vehicles cap a Barcelona i l’àrea metropolitana, sobretot durant la tarda de diumenge i al llarg del dilluns.
Per la seva banda, el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, ha explicat que en el transcurs de la segona fase de la Setmana Santa, un total de 1.881 agents de Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat i la mobilitat a les carreteres i autopistes catalanes. Esquius ha destacat: “S’establiran 1.669 controls i que es posarà atenció en els d’alcohol i drogues i en els de distraccions perquè és la primera causa d’accidentalitat”.
 
 Més informació aquí 
Switch to mobile version