Autor Economia
7 Maig 2016 a 10:00

CaixaBank i el Barcelona Supercomputing Center investigaran l’aplicació de la computació cognitiva a la innovació financera

El deep learning és un camp de la informàtica que dóna a les computadores la capacitat d’aprendre

Conveni amb CaixaBank

Conveni amb Barcelona Supercomputing Center

CaixaBank i el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación han signat un conveni de col• laboració per a la investigació conjunta en sistemes avançats de deep learning amb aplicacions en la innovació financera i la gestió d’operatives bancàries.

El deep learning és un camp de la informàtica que dóna a les computadores la capacitat d’aprendre sense haver de ser programades explícitament per a aquesta finalitat. Entre d’altres usos, permet dissenyar sistemes cognitius de procés automàtic d’operacions. Aplicats a l’entorn d’una entitat financera, aquesta tecnologia es pot utilitzar amb múltiples finalitats: des de contribuir a millorar la velocitat de processament de les operacions fins a disposar de noves eines per a la detecció i el control del frau, entre d’altres.

 CaixaBank estudiarà mitjançant supercomputació innovacions que pugin facilitar el servei als seus clients o optimitzar la seva eficiència operativa. L’ús de la supercomputació també s’aplicarà en l’anàlisi i avaluació de l’evolució tecnològica i els escenaris de futur que aquesta pot obrir en el panorama dels serveis financers.

La col·laboració amb CaixaBank permetrà al Barcelona Supercomputing Center obrir una nova recerca de cas pràctic en el sector financer d’optimització de solucions de sistemes cognitius complexos en plataformes d’alt rendiment.

El projecte de col·laboració té durada inicial d’un any i es farà tant a les instal·lacions del Barcelona Supercomputing Center com de CaixaBank.

Switch to mobile version