Autor Economia
15 Maig 2016 a 14:00

La Generalitat impulsarà la formalització d’un Pacte Nacional per la Indústria

Per reforçar  l’Estratègia de Política Industrial

Pla Industrial // Imatge cedida per la Generalitat

Pla Industrial // Imatge cedida per la Generalitat

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha confirmat que la Generalitat impulsarà la formalització d’un Pacte Nacional per la Indústria, tal i com va avançar la setmana passada el mateix president Carles Puigdemont en un acte amb empresaris a Tarragona. “En les properes setmanes convocarem tots els actors implicats”, ha confirmat Baiget en una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local, referint-se a les patronals, els sindicats, les associacions empresarials, les administracions locals i el conjunt d’entitats adherides al Pacte Més Indústria.
Així, la intenció del Govern és consensuar un pacte ampli”que reforci l’Estratègia de Política Industrial impulsada el mateix executiu va posar en marxa l’any 2014 amb l’objectiu que la indústria arribi a representar el 25% del PIB català l’any 2020. “La UE diu que els països amb més indústria tenen salaris més elevats i resisteixen millor les crisi”, ha subratllat el conseller, celebrant també la unanimitat existent respecte a la necessitat de reindustrialitzar el país, malgrat que, fins ara, fomentar la indústria no sempre hagi estat ben vist” per part d’alguns sectors.
Líders en atracció d’inversions estrangeres
En l’entrevista concedida, el conseller també ha volgut referir-se a la posició capdavantera de Catalunya en captació d’inversions estrangeres. Segons Jordi Baiget l’arribada de noves inversions és constant i es tracta de seguir treballant-hi posant en valor tots els nostres actius. Baiget ha reconegut també que els resultats encara podrien ser més positius incidint en la millora d’infraestructures –el corredor del mediterrani, completar diferents conversions de Nacionals en Autovies,…- però sobretot en matèria de gestió de les mateixes.“Sovint no són temes tant de dotació com de gestió: de tenir la capacitat per gestionar  de manera autònoma bàsicament els ports i l’aeroport”, ha reblat Baiget.
La taxa turística no s’apujarà i es lluitarà contra el frau
 
En quant a la possibilitat d’una revisió a l’alça de l’Impost sobre les Estades Turístiques, el conseller d’Empresa i Coneixement ha negat que el departament es plantegi apujar-lo.  Ha reclamat: “Qualsevol modificació hauria de venir de manera consensuada amb el conjunt del sector, però ara creiem que tenim possibilitats per incrementar la recaptació regularitzant totes aquelles activitats que haurien de pagar l’impost i ara no el paguen”. De fet, el membre de l’Executiu ha explicat que el departament que encapçala i Economia ja estan treballant conjuntament per evitar el frau.
Switch to mobile version