Autor Societat
2 Maig 2016 a 14:00

Territori i Sostenibilitat donen per finalitzat el Pla d’Ajuda a la Vialitat Hivernal

Els equips que hi han treballat han invertit més 13.000 hores i 430.000 quilòmetres

Finalitza pla hivernal // Imatge cedida per la Generalitat

Finalitza pla hivernal // Imatge cedida per la Generalitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat per finalitzat el Pla d’Ajuda a la Vialitat Hivernal i la participació en els plans especials d’emergències NeuCat i AllauCat, que s’activen davant episodis de fred i neu extraordinaris. Els equips que hi han treballat durant la temporada 2015-2016 han invertit més de 13.000 hores i 430.000 quilòmetres en actuacions a les carreteres.
La campanya, que es va activar el 15 de novembre i s’ha tancat el 15 d’abril, garanteix la seguretat i la fluïdesa a les carreteres i minimitza el temps de restriccions o el tancament de les vies afectades.
Les intervencions incloses dins el Pla d’Ajuda a la Vialitat Hivernal 2015-2016 responen a dues tipologies de tractament: les actuacions preventives, que corresponen a l’estesa de sal per evitar la formació de plaques de gel o l’acumulació de neu, i les intervencions curatives, relacionades amb la retirada de neu o gel de les carreteres.
Aquesta temporada, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha disposat de 122 màquines llevaneu, 116 d’empenta i 6 equipades amb fresadora, i 98 punts d’emmagatzematge de sal, amb una capacitat total d’11.000 tones. Aquests recursos es distribueixen des dels 32 centres de conservació i manteniment de la Generalitat, en funció de les característiques del territori i les afectacions que s’hi produeixen.
La xarxa de carreteres de la gestiona 6.013 quilòmetres, poc més de la meitat del total de Catalunya. Durant la campanya, aquesta xarxa ha registrat 69 incidències per presència de neu o gel a la calçada i per risc d’allaus. També s’han produït 128 afectacions a les carreteres: 124 per l’ús de cadenes, 3 tancaments per neu i 1 per risc d’allaus.
Switch to mobile version