Autor Articles i estudis
30 Juny 2016 a 15:00

Barcelona, entra al TOP 3 mundial de turisme de Convencions

 

Aeroport Barcelona // Imatge del web de Wikipedia

Aeroport Barcelona // Imatge del web de Wikipedia

Segons l’últim ranking realitzat per la Associació de Congressos i Convencions Internacionals  (ICCA), Barcelona entra de ple en el ranking mundial en quan a turisme de reunions a l’any 2015.

No es el primer any que Barcelona ocupa aquest mateix lloc al ranking, ja que l’ any 2011 va ocupar la mateixa posició. En el ranking, Barcelona acumula 180 reunions, únicament superada per Berlín amb 195 i París amb 186.

Per a Barcelona, el turisme de reunions es una important empenta a nivell econòmic. Prop de 1.500 milions d’euros al any, indirectament també és una gran empenta per a altres tipus de negoci que es veuen afavorits per aquestes reunions, como el lloguer de vehicles, la restauració i  el transport.

Amb aquest tipus de reunions també es fomenta un aspecte molt notable per el turisme de Barcelona, la desestacionalizació. Fins fa poc, el turisme es concentrava quasi exclusivament als mesos d’estiu. Però, gracies a esdeveniments com el Mobile World Congress o Alimentaria el interès per la ciutat està creixent en temporada baixa i amb un turisme associat a la qualitat.

En termes financers, una redistribució dels turistes al llarg del any, proporciona estabilitat a les activitats econòmiques relacionades amb el turisme i per tant permet una millor gestió, pel que es reduirà enormement la dependència del turisme estacional unit al model tradicional de sol i platja.

En aquesta tasca ha tingut molt a veure el principal programa del consorci de Turisme de Barcelona, conegut com el Barcelona Convention Bureau (BCB), el qual va ser creat a l’any 1983 amb el propòsit de captar congressos, jornades i reunions a Barcelona. Entre les tasques que corresponen a aquest programa, es troben les de promocionar, coordinar i planificar tota la estratègia de la ciutat com a seu de reunions. El BCB compte amb més de 300 empreses associades i amb un extens coneixement de la ciutat a més d’una estreta relació amb les empreses relacionats amb aquest tipus de congressos.

El turisme de congressos es sense cap mena de dubte un turisme a l’alça a tota Espanya, ni tan sols les zones més purament turístiques como les Illes Pitiüses es lliuren d’això. Des de el Ibiza Convention Bureau asseguren un creixement d’ en torn un 15% durant el 2015. Unes xifres molt similars a les nacionals i que afavoreixen també a desestacionalitzar el turisme, ja que fins i tot fora de temporada molts turistes demanen llogar un cotxe barat a l’ Aeroport d’Eivissa per a acudir als congressos.

També destaca positivament la despesa mitjana més alta que realitza aquest tipus de turista, amb una mitjana de 200€ per día, segons calcula el ICB.

Switch to mobile version