Autor Societat
8 Juny 2016 a 18:00

L’Idescat presenta el seu projecte de modernització

Durant la Conferència Europera sobre la Qualitat de les Estadístiques Oficials

Programa modernització Idescat

Programa modernització Idescat

Dins del marc de la Conferència Europea sobre la Qualitat de les Estadístiques Oficials (Q2016), el director de l’Institut d’Estadística de Catalunya, Frederic Udina, presenta la ponència Statistics Catalonia: towards total integration of statistics production [Idescat: cap a la integració total de la producció estadística].
Udina explica el procés que s’està duent a terme a Catalunya per modernitzar la producció i la difusió de l’estadística oficial, dins la sessió dedicada a l’arquitectura empresarial de les oficines d’estadística, en la qual també presenten ponències les oficines d’estadística d’Eurostat, Finlàndia, Hongria i la República Txeca.  
 
La Conferència Europea sobre la Qualitat de les Estadístiques Oficials (http://www.q2016.es/) es va crear l’any 2001 i és un marc idoni per presentar i debatre el progrés i el desenvolupament de la qualitat de les estadístiques oficials. També és un àmbit apropiat per intercanviar metodologies i bones pràctiques entre experts de diferents àmbits estadístics. L’edició d’enguany, que se celebra a Madrid entre els dies 1 i 3 de juny, està organitzada per l’INE i Eurostat.
La Conferència abasta temes rellevants i innovadors en qualitat, que van des dels desafiaments i nous paradigmes en una societat impulsada per la informació i el coneixement —incloent-hi el maneig de dades massives (big data) i les estadístiques amb moltes fonts—, fins als aspectes de governabilitat i gestió vinculats a la Visió 2020 o les lliçons apreses en les revisions d’experts (peer review) 2013-2015 en el Sistema estadístic europeu.
A més, com que és un fòrum obert al debat, representa una oportunitat per presentar innovacions en el mesurament i la gestió de la qualitat en camps i productes estadístics específics.
Switch to mobile version