Autor Sanitat
28 Juliol 2016 a 15:00

Comunicat conjunt del conseller i dels exconsellers de Salut

Toni Comin i ex-consellers

El conseller de Salut, Antoni Comín, va compartir dimarts al migdia un dinar amb tots els exconsellers de Salut des del 1980: Boi Ruiz, Marina Geli, Xavier Pomés, Eduard Rius, Xavier Trias i Ramon Espasa, a la seu del Departament. Al llarg del dinar, van acordar el següent comunicat conjunt:

El sistema sanitari català és un dels pilars més sòlids del nostre estat del benestar, un factor clau de la cohesió social de Catalunya. Una solidesa que es demostra en els seus indicadors de qualitat, equitat i eficiència, en el seu reconeixement internacional i, en darrera instància, en els indicadors de salut de la societat catalana. I això és en gran part així -malgrat l’infrafinançament crònic i estructural a què ha estat sotmès des dels seus orígens- gràcies a la fortalesa dels seus principis i al compromís dels professionals sanitaris que amb tota la seva vocació i el seu talent es dediquen al benestar dels ciutadans del país.

Aquest sistema català de salut és fruit d’un intens i continuat esforç col·lectiu, polític i social d’institucions, professionals i ciutadans durant més de trenta-cinc anys de democràcia. Aquest compromís ha estat possible gràcies a un sòlid i transversal consens, que s’ha manifestat històricament des de la promulgació del primer mapa sanitari l’any 1980 fins a les grans lleis de salut, com la Llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya (LOSC), la Llei de Salut Pública o la Llei de l’Institut Català de la Salut, que ha permès la seva constant transformació.

És per aquestes raons que volem reafirmar el nostre orgull i la nostra confiança en el sistema català de salut, alhora que ens mostrem ferms, des del diàleg i la voluntat de consens, en la seva defensa i convençuts del seu progrés.

Switch to mobile version