Autor Cinema, teatre i televisió
26 Juliol 2016 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Money Monster

Una entrada triomfal per la directora novell

 Money Monster

THRILLER. EE.UU. Estrena:2016. Dirigida per: Jodie Foster. Repartiment: George Clooney, Julia Roberts, Jack O’Connell, Dominic West. Duració: 98 min

Jodie Foster ha entrat per la porta gran com a directora de Money Monster. Un thriller sobre la crisis monetària i el Down Jones, amb una present crítica social de la televisió basura.

Un madur George Clooney entra en pantalla ballant a ritme de rap i vestit estrafolàriament és el començament d’aquest film tant rebuscat. Mentre el programa de televisió sobre Wall Street es porta terme, un jove es cola en el plató decidit a matar al presentador Lee Gates. La raó de tal fet: la pèrdua de tots els seus estalvis degut a una mala inversió provocada per seguir el consell del guru.

Possiblement és una situació totalment factible en un entorn de crisis i desesperació. Per aquesta raó, la directora s’aprofita d’aquesta situació per crear empatia amb el públic a través d’una història totalment intrigant que no deixa aixecar-se del sofà.

Passats 20 minuts de pel·lícula sembla que la trama no pugui avançar més, que s’hagi quedat tot estancat, però l’aparició de la jove actriu Caitriona Balfe remunta la història amb una segona intriga, la que portarà al final inesperat.

Una crítica al món empresarial i econòmic on es reflexa com les grans empreses prenen el pel als ciutadans per tal de treure’n el màxim profit.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version