Autor Societat
16 Juliol 2016 a 16:00

Jané presenta la nova campanya per prevenir els accidents de trànsit

La campanya té l’objectiu de conscienciar els ciutadans sobre els riscos de la conducció i reduir els accidents

Conseller Jordi Jané, la directora del SCT Eugenia Domènech, comissari Miquel Esquius, i dos actors de l'anunci.

Conseller Jordi Jané, la directora del SCT Eugenia Domènech, comissari Miquel Esquius, i dos actors de l’anunci.

El Conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presentat  la nova campanya per prevenir els accidents de trànsit que ha posat en marxa el departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit (SCT) amb el lema Al volant, tria el bon camí. La campanya té l’objectiu de conscienciar els ciutadans sobre els riscos de la conducció i reduir els accidents de trànsit.
 La campanya es posa en marxa , s’allargarà fins al 31 de desembre, i inclou l’emissió d’anuncis a ràdio, televisió, premsa, internet i cinema. L’espot consisteix en dues històries, basades en fets reals, que es creuen tràgicament en un accident de trànsit. Els protagonistes acaben sent víctimes de les seves imprudències al volant: les distraccions, el consum d’alcohol i el no ús dels sistemes de seguretat passiva.
Jané ha afirmat: “És una campanya que no deixarà indiferent. No hi ha una vareta màgica que ens digui com reduir els accidents de trànsit però la campanya té un doble objectiu: conscienciar de les causes dels accidents i de la cruesa del que comporten”. En aquest sentit, el conseller d’Interior ha explicat que en el que portem d’any s’han registrat 61 accidents amb 83 víctimes mortals el que suposa una disminució respecte el mateix període del 2015 quan hi van haver 77 sinistres amb 88 morts. Tot i aquesta reducció, Jané ha manifestat que no s’ha de caure en el cofoisme ni en l’autocomplaença. “Tenim massa accidents i víctimes. Entre tots hem de capgirar aquesta situació. Està a les nostres mans evitar molts accidents i molt de sofriment”, ha dit. Aquesta campanya publicitària és una peça més de la resta de mesures del Servei Català de Trànsit que s’han posat en marxa per reduir la sinistralitat.
Per la seva banda, la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Domènech, ha posat de relleu que amb aquesta campanya el nostre objectiu és arribar als conductors, que els faci reflexionar i tinguin un record persistent del missatge. Les decisions que prenem tenen conseqüències per a un mateix i per als altres.
En aquest context, ha explicat que en la preparació de la campanya es va tenir clar que havia d’explicar als conductors que, de vegades, actituds insignificants poden provocar accidents greus amb conseqüències dramàtiques. Per aquest motiu, Domènech ha dit que es va decidir recrear un accident de trànsit, basat en fets reals, perquè els ciutadans prenguin consciència.
En el que portem d’any s’han produït 423 accidents amb morts o ferits greus, i les distraccions continuen sent la causa principal dels sinistres. El 48,9% de les víctimes mortals de trànsit que hi van haver l’any passat havien consumit alcohol, drogues o psicofàrmacs.
Podeu veure els espots de la campanya al canal Youtube de l’SCT:https://www.youtube.com/user/transitcatalunya
Switch to mobile version