Autor Societat
29 Juliol 2016 a 18:00

Munté assegura que donar suport al Tercer Sector ens fa més forts com a país

El Govern no deixarà de batallar pel 0,7% de l’IRPF destinat a finalitats socials

Neus Munté

Neus Munté

“Recolzar el Tercer Sector Social,  les seves 3.000 entitats no lucratives així com els seus professionals i voluntaris, ens fa més forts a tots com a país, com a societat i més eficaços”. Així ha sintetitzat la consellera Neus Munté quin és l’esperit del  III Pla de suport al Tercer Sector, signat al Palau de la Generalitat entre el Govern i la taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
En resposta a una pregunta parlamentaria durant la sessió de control al Govern, Munté ha recordat que el recolzament al Tercer Sector va ser  un compromís del president Puigdemont en el seu discurs d’investidura i és un dels eixos del Pla de Govern.
Amb l’aprovació del nou Pla es pretén incidir en la millora de la transparència de la informació de les entitats, impulsar la seva participació en les polítiques socials, amb especial referència a l’àmbit de la justícia, de l’habitatge de la inserció laboral, de les persones més vulnerables, de la cultura i també enfortir la seva estabilitat econòmica. En aquest sentit la consellera ha reiterat que el Govern “no deixarà de batallar” pel 0,7% de l’IRPF destinat a finalitats socials davant dels “reiterats incompliments” de sentències del TC per part del Govern de l’Estat.
La nova planificació també vol millorar “el model d’èxit” de col·laboració publica-social, apostar pel suport dels processos d’internacionalització de les entitats socials, així com el “reconeixement  social, la valoració i la visibilitat de la tasca de les entitats”.
Munté s’ha referit al camí recorregut en relació als plans de suport al Tercer Sector,“venim de lluny”. Ha recordat que aquest és el tercer i que en aquest camí s’han assumit reptes importants com millorar el pas de subvenció a concert pel que fa a les places de serveis a persones amb discapacitat, l’ampliació del fons de garantia de l’economia social, l’increment del pes de les clàusules socials en la contractació pública, l’impuls de la llei catalana del voluntariat o simplificar els procediments de sol·licitud i tramitació de subvencions, per enumerar alguns dels objectius assolits.
La portaveu del Govern assegura que el Govern continuarà  treballant “colze a colze” amb el conjunt d’administracions i el Tercer Sector Social perquè  això és un gran capital  i una aliança estratègica per dotar-nos d’una societat que progressi, d’una societat més justa i d’una societat més cohesionada.
Switch to mobile version