Autor Societat
8 Juliol 2016 a 16:00

Òmnium Cultural lidera la transició cap a l’eficiència energètica

Europa reconeix la implantació d’hàbits d’estalvi

Òmnium Cultural lidera  l’eficiència energètica

Òmnium Cultural lidera l’eficiència energètica

Òmnium Cultural ha guanyat el premi de la Lliga PIMAC, una competició europea que busca millorar la gestió energètica d’organitzacions de menys de 250 treballadors. En aquesta primera fase, l’entitat ha queda al capdavant de les 29 empreses de tot l’Estat espanyol que s’hi han presentat i en 13è lloc a nivell europeu (d’un total de 175 empreses i entitats d’Alemanya, Àustria, Bulgària, Dinamarca, França, Irlanda, Itàlia i Malta). “Som una entitat que en els darrers anys s’ha reorganitzat molt”, afirma Pere Casanovas, responsable de RSC d’Òmnium. “Apostem per millorar les relacions laborals i tot el que tingui a veure amb els comportaments”, afegeix qui ha liderat aquesta millora de l’entitat. L’eficiència dels petits canvis

La competició ha durat des de l’abril de 2015 fins el maig de 2016. Abans de començar, Ecoserveis va auditar energèticament la seu nacional d’Òmnium Cultural. Aquest punt de partida ha servit per, seguidament, canviar la lluminària cap a la tecnologia LED, adaptar les sales i els llocs de treball per guanyar en llum solar i canviar de proveïdor d’electricitat sent ara Som Energia l’empresa subministradora d’electricitat.

El principal estalvi energètic (30% en la factura elèctrica) ha vingut per l’ajustament de la potència contractada a la demanda real de la seu, la qual cosa permet generar uns ingressos no previstos que s’invertiran en més mesures d’eficiència energètica, com en la incorporació de la figura del gestor energètic permanent a l’entitat.

El lliurament dels premis serà el proper 11 de juliol a Brussel·les i reunirà les organitzacions més eficients del continent.

 

Switch to mobile version