Autor Societat
13 Agost 2016 a 18:00

120 actuacions contra emissions il·legals de ràdio, televisió i internet

Amb sancions de més de 900.000 euros

Antena de telefoni

Antena de telefonia // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Des de gener de 2016, el Govern ha portat a terme més de 120 actuacions contra emissions il·legals de ràdio, televisió i internet, que han desembocat en 10 sancions per valor de 908.000 euros. La Secretaria de Comunicació del Govern i la Direcció General de Mitjans han fixat com a una de les seves prioritats normalitzar l’espai radioelèctric català, tal i com està contemplat al pla de Govern de la XI legislatura.
D’aquesta manera es vol garantir el respecte a aquells que tenen concessions guanyades en un concurs, així com els seus drets. El Govern també vol protegir els drets dels oients i dels telespectadors garantint una bona recepció de les emissions i evitant interferències que podrien afectar altres serveis.
La racionalització de l’espai radioelèctric català també és una qüestió de salut pública per l’elevada producció de radiacions. En moltes ocasions se sobrepassen les potències legalment acceptades, com és el cas del barri del Carmel de Barcelona on se superen en 8 punts els nivells d’emissió radioelèctrica permesos per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). A més a més, cal tenir en compte que la instal·lació d’antenes il·legals posa en perill la salut dels habitants que viuen a llocs propers a les antenes.
En l’actual context de transició nacional, el Govern treballa per normalitzar l’espai radioelèctric per tal de tenir-lo endreçat evitant les emissions il·legals. Per aquest motiu, l’executiu manté contacte permanent amb les diferents administracions implicades per tal de treballar amb màxima eficiència i eficàcia en el procés de normalització de l’espai radioelèctric català.
Dels 10 expedients sancionadors (9 a ràdios i 1 a Internet), s’han fet 7 resolucions d’obertura de període d’informació prèvia (6 a ràdios i 1 a Internet), s’han emès 10 resolucions que posen fi a procediments sancionadors (9 a ràdios i 1  Internet, de les quals 8 han estat sancionadores i 2 sobresegudes, per valor de 908.000 euros), s’han obert 24 actes d’inspecció tècnica amb l’acompanyament del CTTI (21 a ràdios i 3 a televisions), s’han obert 27 actes d’audició  (totes a ràdios), s’han emès 41 requeriments (31 a ràdios i 10 a televisió), s’han fet 5 peticions d’auxili judicial (4 a ràdios i 1 a televisió), s’han fet 18 precintaments forçosos (17 a ràdios i 1 a televisions) i s’han resolt 6 recursos administratius (5 a ràdios i 1 a televisions).
Switch to mobile version