Autor Societat
21 Agost 2016 a 18:00

15 incendis de vegetació a les comarques de Barcelona

Durant la primera quinzena d’agost

Risc incendi // Imatge del web de Wikimedia

Risc incendi // Imatge del web de Wikimedia

Durant la primera quinzena d’agost es van produir a les comarques barcelonines un total de 15 incendis de vegetació, dels quals 12 van afectar a zones forestals, amb 8,8 ha afectades. Aquestes xifres se situen per sota de la mitjana dels darrers 15 anys (2001-2015) per aquesta mateixa quinzena.

Per comarques, la més afectada és el Bages, on des de l’inici de la campanya d’estiu s’han cremat 91 ha en 15 incendis forestals i agrícoles, seguides de l’Anoia, amb 42,4 ha i 13 incendis; el Vallès Occidental, amb 18,5 ha i 13 incendis i la zona Penedès-Garraf amb 16,3 ha i 18 incendis.

El Pla d’informació i Vigilància contra incendis forestals per aquest estiu 2016, compta amb un equip de 262 persones que fan tasques d’informació i vigilància en 472.979 ha forestals de 268 municipis de Barcelona. Per a la realització d’aquest treball, els diferents equips disposen de 91 vehicles 4X4 per recórrer els diferents itineraris d’especial vigilància, especialment els llocs freqüentats per excursionistes, com zones d’esplai i lleure, per informar i controlar de possibles negligències, detectar punts de risc i dissuadir d’infraccions a la reglamentació contra incendis.

Aquest Pla finalitzarà l’1 de setembre, amb l’excepció de tres unitats de període reduït situades al nord d’Osona i el Berguedà, que van finalitzar la campanya el 16 d’agost.

Els informadors del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona (PVI) han aconsellat i informat d’accions preventives a un total de 45.893 persones des de l’inici de la campanya, el 17 de juny, dissuadint 190 accions d’infracció i detectant 609 punts de risc en el conjunt dels 268 municipis de la demarcació de Barcelona que participen en la campanya

Switch to mobile version