Autor Societat
20 Agost 2016 a 18:00

Amorós: “La presència de professors estrangers podria revertir les xifres de fracàs escolar “

Dels alumnes nouvinguts

Oriol Amorós

Oriol Amorós dissabte a Rubí /foto: Joan Murcia

El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha explicat a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada que “la presència de professors estrangers podria ajudar a revertir les xifres de fracàs escolar dels alumnes nouvinguts”.
Amorós ha afegit que “revertir les xifres de fracàs escolar de l’alumnat nouvingut és un objectiu ja que tripliquen o quadrupliquen les dels altres joves. Amorós ha remarcat la gran tasca que s’està fent des del departament d’Ensenyament per revertir aquestes dades. “Aquest fet ens preocupa, i per això, a llarg termini, ens plantegem  la presència de docents estrangers perquè la presència de professors estrangers podria augmentar les expectatives acadèmiques dels alumnes nouvinguts”.
La proposta d’Amorós és una proposta a llarg termini, que s’ha de treballar conjuntament amb els altres departaments implicats ja que suposaria introduir un canvi legislatiu que permetés als immigrants accedir a les ofertes públiques de treball en l’àmbit educatiu. La proposta està en una fase molt embrionària ja que és un tema complex.  Les oposicions a mestres i professors són per a tothom igual.
Amorós ha afegit que “l’escola i l’educació són elements claus per fomentar la cohesió social i l’equitat.
Switch to mobile version