Autor Economia
4 Agost 2016 a 10:00

CaixaBank guanya el premi The Banker al Millor Projecte Tecnològic

imaginBank uneix dues fortaleses de l’entitat: el lideratge en innovació tecnològica i la contrastada experiència

Jordi Gual, president de CaixaBank i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

Jordi Gual, president de CaixaBank i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

CaixaBank ha guanyat el premi The Banker al Millor Projecte Tecnològic del món pel llançament d’imaginBank, el primer banc mobile only d’Espanya, que realitza la seva operativa exclusivament a través d’apps per mòbils i per xarxes socials. L’entitat, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, s’ha alçat també amb el premi en la categoria específica de projectes Mobile.

The Banker, publicació britànica del Grup Financial Times que cada any selecciona els millors projectes tecnològics desenvolupats per entitats financeres en els últims dotze mesos, ha reconegut l’exercici de transformació que CaixaBank ha dut a terme amb el llançament d’imaginBank. Es tracta d’una proposta molt diferent a l’habitual estratègia multicanal del sector financer, ja que proposa centralitzar el servei exclusivament en aplicacions per mòbils i xarxes socials. Amb imaginBank, la proposta de valor de l’entitat financera es transforma per complet: és l’usuari qui gestiona les seves finances de manera autònoma, ajudat per eines tecnològiques que faciliten un seguiment continuat de la seva economia personal.

A més, també ha destacat les novetats tecnològiques en mitjans de pagament que ofereix imaginBank. El client pot disposar de la seva targeta en format tradicional o, si ho prefereix, duplicada en altres suports, com les pulsereswearable o l’sticker Visa contactless que s’adhereix al mòbil, a més del format virtual per pagar directament amb el mòbil.

imaginBank, el primer banc mobile only d’Espanya

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, destaca que imaginBank uneix dues fortaleses de l’entitat: el lideratge en innovació tecnològica i la contrastada experiència com a líder financer del segment jove a Espanya. “imaginBank ofereix eines tecnològiques intel• ligents per cobrir els serveis demandats pel target jove, incloent elements com la digitalització, la simplicitat i l’excel• lència en el servei”, afegeix Gortázar.

Des del seu llançament, el gener de 2016, imaginBank s’ha convertit en una de les aplicacions financeres més descarregades a Espanya, tant al Google Market d’Android com a l’App Store d’Apple, amb més de 125.000 descàrregues acumulades i 576.000 operacions.

CaixaBank, líder en innovació

CaixaBank assumeix la innovació com un repte estratègic i un tret diferencial de la seva cultura. Ser líders en banca digital és un dels reptes que l’organització té plantejats en el seu Pla Estratègic 2015-2018.

The Banker ja ha premiat CaixaBank per la seva estratègia en innovació en edicions passades dels seus guardons tecnològics. El 2013, l’entitat va rebre el premi a la innovació tecnològica més sostenible, per la infraestructura tecnològica dels Centres de Processament de Dades de CaixaBank per la seva eficiència i el seu menor consum elèctric.

El 2014, The Banker va reconèixer CaixaBank per la millor innovació en canals tecnològics per l’aplicació d’inversió en borsa per dispositius wearable, la primera al món d’aquestes característiques.

Sobre els premis ‘Technology Projects of the Year’

Els premis Technology Projects of the Year, de The Banker, reconeixen la innovació en tecnologia i premien els projectes que han destacat per la seva utilitat, innovació i transformació, i que han contribuït a millorar la tecnologia dels serveis financers a tot el món.

És la tercera edició d’aquests premis, que han anat incrementant el número de participants, la seva procedència i la diversitat dels projectes presentats.

Switch to mobile version