Autor Societat
6 Agost 2016 a 18:00

Nova versió de l’app Les Guies de Conversa Universitària

 Més de 2.500 universitaris s’han descarregat la nova versió

App les Guies de Conversa Universitària

App les Guies de Conversa Universitària

Les Guies de Conversa Universitària (GCU) han estrenat aquest estiu una nova versió de l’aplicació mòbil que ja ha estat descarregada per més de 2.500 usuaris. L’App disposa ara d’un disseny més modern amb millores tecnològiques que optimitzen la navegació i la usabilitat. La nova versió de la GCU obté una millor valoració mitjana dels usuaris, concretament de 4,75 punts sobre un total de 5, i els comentaris destaquen tant el disseny com la utilitat.
Un disseny i una tecnologia que s’adequa al públic de l’aplicació: els estudiants de mobilitat que vénen a estudiar a Catalunya, o els universitaris catalans que se’n van a estudiar a l’estranger. En aquest sentit, el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, ha reiterat que la internacionalització del sistema universitari de Catalunya és un dels eixos per avançar en la societat del coneixement, i la mobilitat dels estudiants és una part molt important d’aquesta internacionalització, tant pels nostres universitaris que s’enriqueixen a fora com pels estrangers que fan estades o cursen titulacions completes en les universitats del nostre país.
 
L’aplicació permet descarregar un o més d’un paquet idiomàtic que combinen el català amb altres 10 llengües. Des de la seva creació, les GCU han incorporant nous idiomes per tal d’oferir servei en les 11 llengües oficials disponibles actualment: català, aranès, castellà, anglès, francès, italià, alemany, portuguès, rus, xinès i hebreu. El paquet idiomàtic més descarregat és el català-castellà, seguit de l’anglès, el francès i l’alemany.
Les GCU són una de les aplicacions més utilitzades de les que ha creat el Govern català amb 50.000 usuaris acumulats des de la seva creació. La Secretaria d’Universitats i Recerca les va impulsar l’any 1998, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB), en versió impresa i en llengua catalana i anglesa. L’octubre de 2012 se’n va dissenyar l’aplicació per a mòbils, gratuïta tant a Google Play com a AppStore. La nova versió de la GCU (la 2.01 per a iOs i la 2.00 per a Android) està disponible des del 3 de juny passat a l’App Store i des d’un dies abans, el 26 de maig, a Gooble Play.
Paral·lelament, l’eina està disponible en versió digital a través del portal Intercat.cat, promogut pel conjunt de les universitats i la Generalitat i que recull un conjunt de recursos electrònics per aprendre la llengua i la cultura catalanes.
Switch to mobile version