Autor Economia
5 Agost 2016 a 10:00

Valoració PIMEC atur juliol

PIMEC valora positivament que la reducció de l’atur es mantingui en taxes properes al -12%

Atur Juliol

Atur Juliol

Tenint en compte les dades relatives l’atur registrat i l’afiliació mitjana publicades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, i l’Enquesta de Població Activa publicada per l’Institut Nacional d’Estadística,

* PIMEC valora positivament que la reducció de l’atur es mantingui en taxes properes al -12% a Catalunya i que malgrat l’acumulació de mesos en reducció, aquestes taxes no es moderin encara. També es manté el ritme de creació d’ocupació, amb més de 114.000 afiliats addicionals a Catalunya respecte a un any enrere. Destaquen especialment les dades del sector industrial per les seves taxes de millora i l’afectació que aquest sector té sobre l’economia.

* La patronal destaca que el mercat de treball segueix en la bona direcció malgrat totes les incerteses polítiques en l’àmbit català, espanyol i internacional. Però aquesta incertesa no hauria d’allargar-se en el temps, ja que pot condicionar inversions internes i externes.

* Aquestes dades es complementen amb les de l’enquesta de població activa del segon trimestre, que mostren una caiguda de 3,2 punts percentuals de la taxa d’atur catalana, fins al 16% de la població activa. Xifra encara elevada però que millora més ràpidament que al conjunt de l’Estat (-2,4 punts durant el darrer any, fins a situar-se en el 20%).

* Al mateix temps, l’ocupació ha crescut un 3,5% durant el darrer any segons l’INE. Cal destacar que aquesta ocupació es crea entre la població amb estudis postobligatoris (+5,6%), mentre que la població ocupada amb estudis de secundària bàsica o inferior disminueix un 0,8% durant el darrer any.

Catalunya ha registrat un descens de l’atur registrat de 9.044 persones el mes de juliol (-2%), el que deixa el nombre de persones en atur en 441.016. En termes interanuals, la baixada de l’atur registrat a Catalunya és de 60.769 persones (-12,1%).

Quadre

 

quadre 1

Switch to mobile version