Autor Articles i estudis
3 Setembre 2016 a 12:00

Què he de menjar per tenir la pell hidratada?

Amic bellesa activa

Com saps, l’aigua és un dels aliats de la nostra salut i de la nostra bellesa: la deshidratació es tradueix en signes d’envelliment. Encara que ja gairebé estem al setembre, és innegable que les altes temperatures segueixen aquí, per això no cal abaixar la guàrdia i contribuir a hidratar el nostre cos i la nostra pell. Com fer-ho? La Dra. Christina Schepers, dermatòloga de Clínica Planas, et dóna una sèrie de recomanacions:

    – Alta ingesta de líquids. Els sucs, infusions i begudes amb sals minerals són claus per mantenir el nostre organisme ben hidratat. I això és especialment important quan les temperatures pugen; encara que no tinguem set, cal prendre un mínim de dos litres d’aigua.
Prendre aliments rics en aigua, i sobretot els que són de temporada. Per exemple, a l’estiu, és molt aconsellable la ingesta de vegetals com cogombre o tomàquet i fruites com el meló, el coco o la síndria.
  – Nodrir-nos amb vitamines i minerals, com els que conté l’enciam. I si el kiwi és una important font de vitamina C, els espinacs fan el mateix amb la vitamina E.
– Procurar adquirir dosi de licopè, que facilita la producció de col·lagen i ajuda a reduir les arrugues i les línies d’expressió. El tomàquet serà un gran aliat per a aquesta tasca, i a més conté un plus d’hidratació pel seu alt contingut en aigua.
– Augmentar els nivells de betacarotens, que protegeixen la nostra pell de l’envelliment prematur de les cèl·lules. On trobar-los? A la pastanaga.
Optar pel peix blau. Les anxoves, la tonyina, la sardina, el salmó o l’emperador et poden donar un cop de mà en la tasca de tenir cura de la pell, gràcies a l’omega 3 i a les seves propietats antiinflamatòries.
    – Evitar l’excés de sal. Es recomana mesurar el moviment del saler sobre el nostre menjar, ja que salar massa els aliments produeix una retenció de líquids que perjudica la hidratació de la pell.

Per Belleza Activa / AMIC

Switch to mobile version