Autor Articles i estudis
22 Octubre 2016 a 12:00

Consells per cuidar la pell durant la menopausa

Bellesa menopausia

El passat 18 d’octubre, va ser el Dia Mundial de la Menopausa. Per això, en el article d’aquesta setmana hem escollit explicar-te com pots sentir-te millor amb la teva pell si estàs en aquesta etapa de la vida.
La menopausa es produeix entre els 45 i els 55 anys en el 65-70% de les dones. Un 25% abans dels 45 anys, i un 5-10% després dels 55, sobretot en les societats més desenvolupades. Segons dades estadístiques ofertes durant el Congrés Mundial de Medicina Antienvelliment celebrat a Montecarlo, durant la menopausa el 87% de les dones noten que la seva pell està canviant i el 54% se senten insegures amb el seu aspecte.
En general, a partir dels 50 anys, la pell es mostra més seca, fina, flàccida i aspra, amb arrugues i canvis de pigmentació, dilatacions vasculars, dificultat de cicatrització. La hidratació cutània disminueix, per efecte fisiològic o per culpa del sol. La Dra. Maria José Alonso, dermatòloga de l’Hospital Torrecárdenas d’Almeria i membre de l’AEDV (Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia), ens explica que en aquesta etapa de la vida “disminueix la capacitat de reparació dels teixits, augmenta la laxitud cutània, sobretot en aquelles dones que no segueixen un tractament hormonal substitutiu i els que reben gran quantitat de radiació ultraviolada al llarg de la seva vida. A l’haver-hi menys col·lagen, la pell és menys elàstica. Disminueix l’elasticitat i apareix la flacciditat, sobretot a la cara, braços i cuixes”.

Així has ​​de cuidar la teva pell a partir de la menopausa
Segons Mercedes Abarquero, Responsable Científica de Vichy, en aquesta etapa “l’ideal és seguir una rutina de tractament de matí i de nit que ens permeti i ens ajudi a corregir els efectes que estan tenint en la nostra pell aquests canvis hormonals. És clau per tant adaptar el nostre ritual cosmètic. Si comencem a notar la falta de nutrició, hem d’utilitzar productes enriquits en actius nutritius. Per contra, si ja comencem a notar la falta de fermesa i despenjament, hem d’utilitzar productes que ens ajudin a contrarestar aquests efectes en la nostra pell”.
Com explicàvem, durant la menopausa, la nostra pell pateix múltiples canvis i per això, el nostre producte cosmètic s’ha d’adaptar amb ingredients que siguin capaços de contrarestar-los o ajudar a compensar-los. Per exemple, actius com l’àcid hialurònic, que és molt hidratant, ens permeten rehidratar la pell o quan notem falta de nutrició, àcids grassos inclosos dins d’olis vegetals ens permeten compensar la falta de nutrició. Com diu Mercedes Abarquero, “El despenjament, és més complicat treballar-lo, però molècules de referència a nivell cosmètic com el Pro-xylane, ens permeten ajudar a que la pell mantingui millor aquesta densitat cutània que és tan important durant aquesta etapa de la vida”.
Pel que fa a les textures, la responsable científica afirma que “hem de tenir en compte que hi ha diferència entre la pell normal-mixta i la pell seca i per això hi ha tractaments que s’adapten als 2 tipus de pell. A més, les textures dels tractaments enfocats a la menopausa, tenen en compte els fenòmens que habitualment tenen lloc durant aquesta etapa, com les sufocacions o la sudoració intensa. Per això, es trien fórmules en gel-crema, que són més lleugeres al tacte, s’absorbeixen més ràpidament i que ens aporten uns nivells de nutrició adequats sense sensació greixosa. Una vegada que passem la menopausa, la nostra pell ja està més seca i les textures han d’estar més enriquides”.
Per Belleza Activa/AMIC

Switch to mobile version