Autor La foto del dia (el racó d'instagram)
5 Octubre 2016 a 10:00

La Generalitat demana a la UE que exigeixi als estats espanyols i francès claredat en el Corredor Mediterrani

En el Fòrum del Corredor Mediterrani a Brusel·les

Ricard Font

La Generalitat va demanar aquest dilluns que la Unió Europea (UE) exigeixi als estats espanyol i francès claredat en les obres del Corredor Mediterrani (CMED). El secretari d’infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha participat a Brussel·les en el Fòrum del Corredor Mediterrani, on ha demanat que la Unió Europea s’impliqui molt més” i “que intervingui de manera clara i rotunda exigint als dos governs previsions de futur i una agenda clara i certa que permeti les inversions publicoprivades perquè pugui ser una realitat”, ha dit. “Actualment ni Catalunya ni València tenim una agenda certa de quines són les inversions que s’han de fer els pròxims anys ni com han de ser”, ha explicat.
Font, acompanyat del director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha explicat al Fòrum europeu els retards en l’execució de les obres del Corredor, algunes de les quals tenen fins i tot subvencions dels fons europeus, com l’ample internacional entre València i l’estat francès”, ha recordat. I ha posat com a exemple el cas del tram de via única entre Vandellós i Tarragona, “que s’ha de desdoblar i el que sabem, perquè ho hem anat a veure, és que només està previst, actualment, en ample ibèric”.
Més dubtes que certeses
Font ha instat a disposar “d’una agenda certa i ratificada, liderada per la UE, per la comissària europea i pel Fòrum”, perquè ara mateix “els resultats són bastant pobres per no dir que hi ha més dubtes que no pas certeses de com i quan disposarem d’aquest Corredor Mediterrani”. El secretari d’Infraestructures ha recordat, a més, que a Catalunya s’estima que hi ha 300 milions d’euros d’inversions privades pendents d’executar “per la incertesa al voltant del Corredor”.
Per poder vetllar pel compliment de les obres d’aquesta infraestructura, Font ha demanat la creació del coordinador del CMED, una figura de caràcter tècnic “que tingui cura que l’execució dels treballs”.
Al Fòrum del Corredor Mediterrani celebrat a Brussel·les també hi ha assistit el secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori del govern valencià, Josep Vicent Boira. Catalunya i València estan fent un front comú per impulsar aquesta infraestructura. A mitjans de setembre els presidents Carles Puigdemont i Ximo Puig es van reunir en una cimera a València, on hi van participar també la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani de Catalunya i el Fòrum el Corredor Mediterrani del País Valencià, que va servir per expressar la unitat d’acció de les dues regions respecte al CMED. Els dos governs volen crear una agenda compartida de la infraestructura i avançar en la creació de la figura del coordinador del CMED.
Switch to mobile version