Autor Societat
25 Octubre 2016 a 14:00

Premis `Apps per a tothom’

Al Casal Torreblanca de Sant Cugat

 

APP per a tothom

La setmana passada es va celebrar, al Casal Torreblanca de Sant Cugat del Vallès, la final del concurs “Apps per a tothom” i la cerimònia de lliurament de premis. La diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, va entregar el primer premi, dotat amb 3.000 €, aportats per la corporació, amb la voluntat de sumar-se a l’objectiu del concurs  d’impulsar l’accessibilitat tecnològica i la creació de ciutats intel·ligents i humanes.

Fandos va  destacar que els «premis posen en valor el compromís, la creativitat, el treball i la col·laboració entre la comunitat tecnològica, la ciutadania, les entitats socials i les administracions per fer possibles les smart cities, ciutats intel·ligents al servei de totes les persones». El primer  guardó, lliurat per la diputada, va recaure sobre WhatsCine, un sistema d’accessibilitat audiovisual per a persones cegues i sordes.

A més de la dotació econòmica, l’app guanyadora té un pas directe per a la gran final internacional de Smart City Hack que se celebrarà a Barcelona durant Smart City Expo World Congress, al novembre.

La regidora de Comunicació, Informació, Innovació i Govern Obert de l’Ajuntament de Sant Cugat, Joana Barbany, va lliurar el segon premi, dotat amb 1.500 €, i el president de COCEMFE Barcelona, Daniel-Aníbal Garcia, el tercer, dotat amb 500€.

Aquest concurs, per desenvolupar aplicacions mòbils accessibles i universals per a totes les persones, anava adreçat a desenvolupadors, empreses, emprenedors, startups i qualsevol persona que volgués contribuir a crear ciutats més intel·ligents i també més humanes. La convocatòria, oberta del 7 de setembre al 23 d’octubre, es va centrar en 4 reptes: mobilitat urbana, salut i benestar, turisme i cultura i ciutat col·laborativa.

Un projecte per a tothom

Apps per a tothom està impulsat per COCEMFE Barcelona i l’Observatori de la Discapacitat Física i forma part de Smart City Hack (SCH), un projecte que promou arreu del món la implicació dels ciutadans en el disseny de la seva ciutat, mitjançant el desenvolupament de solucions tecnològiques. Amb aquest projecte, tots dos uneixen el seu esforç a fi que aquestes solucions facin les ciutats accessibles i inclusives per a tota la ciutadania.

Apps per a tothom compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona ersones), l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i el de Sant Cugat; amb el suport d’OCU i amb BLE, SlashMobility, Servimedia i PC Català com a media partners.

Smart city Hack i Apps per a tothom impulsen el dret a l’accessibilitat mòbil i web mitjançant la col·laboració entre la comunitat tecnològica i els ciutadans per crear noves aplicacions i incorporar a les que ja existeixen els conceptes de disseny i accessibilitat universal. El repte s’incardina entre dues grans metes: d’una banda complir amb els objectius de la Convenció de les Nacions Unides per als drets de les Persones amb Discapacitat, i d’altra, contribuir a millorar la xarxa mundial de smart cities, incorporant-hi el concepte de human cities.

 

Switch to mobile version