Autor Economia
3 Novembre 2016 a 10:00

CaixaBank renova el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 500+

Obté més de 600 punts pel seu model de gestió

Segell Excelencia

Segell Excelencia

CaixaBank ha renovat el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 500+, després de superar amb èxit un rigorós procés d’avaluació externa avalat per AENOR i el Club Excel·lència en Gestió (CEG). L’entitat, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha obtingut més de 600 punts i consolida així la trajectòria ascendent iniciada l’any 2012.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Juan Antonio Alcaraz, director general de l’entitat, han rebut el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 500+ per part de Carlos Esteban, president d’AENOR, i Ignacio Babé Romero, secretari general del Club Excel·lència en Gestió (CEG).

Durant l’entrega del reconeixement, Gonzalo Gortázar ha destacat que assolir aquest segell per tercera vegada avala l’èxit del model de gestió de CaixaBank i és una eina clau per a la generació de millores en l’organització. El conseller delegat de l’entitat ha indicat: “Aquest és un aspecte clau en el marc del Pla Estratègic 2015-2018, que té en compte la qualitat, la reputació i la rendibilitat del negoci com alguns dels reptes principals”.

Per a Carlos Esteban, “CaixaBank ha superat amb brillantor l’auditoria, destacant aspectes com la consolidació del seu model d’innovació o la major integració de la missió i visió en els processos clau”.

Segons Ignacio Babé, “és evident que CaixaBank està en millora contínua i la renovació del Segell EFQM 500+ per tercera vegada ho posa de manifest. L’organització es troba en una fase de maduració i consolidació del seu sistema de gestió, no només reconeguts pel Segell que lliurem avui, sinó també pels múltiples reconeixement internacionals que asseguren el seu lideratge”.

El procés d’avaluació

En aquest procés d’avaluació, AENOR ha visitat els serveis centrals, oficines, centres d’empresa i de banca privada de diverses ciutats espanyoles, on els diferents equips van ser avaluats. En total, han participat més de 300 professionals de l’entitat.

La implantació del Model EFQM s’ha dut a terme en un entorn financer complex i amb les diverses integracions que ha fet l’entitat. Aquesta circumstància ha implicat més esforç de les persones de l’organització per la incorporació de nous mecanismes de gestió per millorar, entre altres aspectes, l’agilitat davant el canvi, el desenvolupament de les capacitats de l’organització i especialment, la generació de valor als grups d’interès.

CaixaBank ha obtingut la certificació d’AENOR per a Banca Premier, Banca Empreses, Banca Internacional, Banca Particulares i Banca Negocis, que suposa l’acreditació dels models de relació comercial amb els segments de clients de l’entitat.

Switch to mobile version