Autor Societat
14 Novembre 2016 a 10:00

Presenten la vuitena edició del Gran Recapte

Necessitarà 27.500 voluntaris per cobrir més de 2.500 punts de recollida els dies 25 i 26 de novembre

Gran Recapte d'Aliments

Gran Recapte d’Aliments

El Gran Recapte celebrarà la vuitena edició els dies 25 i 26 de novembre, els dos objectius principals de la campanya tornaran a ser recollir aliments nutritius de llarga durada; llet, oli i conserves, a més de sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la realitat actual de pobresa i precarietat al nostre país.

A la seu del Banc dels Aliments de Barcelona, s’ha celebrat la roda de premsa de la campanya de voluntariat per la vuitena edició del Gran Recapte, que aquest any té com a lema Necessitem la teva màgia. A partir d’avui mateix, 6 d’octubre, els ciutadans es poden registrar com a voluntaris o coordinadors al web www.granrecapte.com. En calen 27.500 a tot Catalunya.

El fil argumental de la campanya comunicativa d’aquesta vuitena edició és la màgia i està protagonitzada per Antonio Díaz, el Mago Pop. La massiva participació ciutadana a la campanya, el volum d’aliments recaptats, la implicació d’empreses i organitzacions fan possible omplir el magatzem del Banc dels Aliments com per art de màgia. Però al Gran Recapte no hi ha truc, és gràcies a la dedicació i col·laboració desinteressada de tots aquests agents que es materialitza aquesta fita solidària.

L’espot, rodat amb molt baix pressupost, es va enregistrar el mes de setembre i és una idea original i producció de l’agència Somos Acme, i compta amb la participació desinteressada de diverses empreses com Anotherlight, Enelmo, G23, Ovide, Parc Logístic de Zona Franca, Moventia, Fripan, Bon Area, Aigües de Barcelona així com la implicació de tot l’equip tècnic i artístic i de voluntaris (Voluntariat en família, Casal Loiola, Cargill) que el van fer possible. La difusió de l’espot serà possible gràcies a la col·laboració de mitjans de comunicació com la CCMA, BTV, 8TV, La Xarxa, El Punt Avui TV i CINESA.

En l’acte ha intervingut el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, que ha explicat que “tenim el repte d’encaixar els esforços de voluntaris, coordinadors, cadenes de distribució i ciutadania, per recollir el màxim d’aliments i poder atendre millor les necessitats de les 235.000 persones que viuen en situació de precarietat alimentària.” Una vegada més, Eduard Arruga ha volgut agrair als mitjans de comunicació el seu compromís per difondre i fer-se ressò de l’objectiu del Gran Recapte.

A continuació Sabine Hindersin, responsable de la campanya, ha explicat que habilitarem 2.500 punts de recollida d’aliments arreu de Catalunya i per garantir el seu bon funcionament caldran 27.500 voluntaris. Sabine Hindersin ha remarcat que la tasca de coordinadors i voluntaris és clau per involucrar la ciutadania i fer-la partícep de la solidaritat del Gran Recapte. Per aquest motiu és molt important que cada punt compti amb un coordinador i una desena de persones voluntàries per omplir els diferents torns.

Per acabar, el president de la Federació Catalana del Bancs dels Aliments, Frederic Gómez Pardo, ha destacat que el Gran Recapte és una de els manifestacions de solidaritat més importants que tenen lloc a Catalunya i esdevé una escola de transmissió de valors entre les persones que participen. Frederic Gómez ha recordat que en els darrers anys s’ha aconseguit millorar la qualitat dels aliments recollits, és a dir, aliments com la llet, l’oli, les conserves o el llegum cuit, que tenen un elevat valor nutritiu, i ha alertat que convindria mantenir aquesta tendència.

Switch to mobile version