Autor Societat
13 Desembre 2016 a 10:00

El 2017 es mantindran les tarifes de l’AMB

Fins els 16 anys el transport públic serà gratuït

Puigdemont, Poveda, Rull, Colau ATM

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest migdia l’acord assolit per les tres administracions que conformen l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), per “congelar les tarifes del transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per al 2017”, i “l’augment dels 15 als 16 anys de l’edat de gratuïtat del transport públic”, entre altres mesures. Pel cap de l’Executiu, aquest acord polític “és un compromís que compartim de manera inexcusable d’estar al costat dels ciutadans per garantir un dret bàsic com és el de la mobilitat, no només sostenible, sinó accessible i raonable”·

A la reunió de l’ATM, que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat, a més del president han pres part l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’ATM, Josep Rull, i el vicepresident de mobilitat i transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.
En el decurs de la seva compareixença posterior a la sessió de treball, el president ha destacat que aquesta congelació tarifària suposa un increment del dèficit a l’entorn d’uns 20 milions d’euros, la meitat del qual serà assumit per la Generalitat,  l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB”, i ha convidat l’Estat “que assumeixi també la part que li correspondria en el finançament d’aquest dèficit, l’altre 50%, uns 10 milions d’euros”, perquè, ha subratllat “no seria diferent al que està fent a la Comunitat Autònoma de Madrid i seria dispensar exactament el mateix tracte”.
En aquesta línia, el president ha recordat que les administracions han augmentat substancialment les seves aportacions durant aquests anys de crisi, mentre que “l’Estat s’ha anat retirant. Així, ha explicat que la Generalitat finançava el 2008 el 43% del cost del dèficit del sistema, i ara finança el 51%, que representa un total d’inversió de 350 milions d‘euros. L’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, per la seva banda, han augmentat també en aquests anys les seves aportacions del 15% al 19% en el primer cas, i del 12% al 16% en el segon. En canvi, ha subratllat, “l’Estat ha passat d’aportar el 29% el 2008, al 14% del finançament aquest any”.
Estic convençut que quan es parla de diàleg a través dels fets ens referim al mateix, ens referim a que els beneficiaris han de ser els ciutadans”, ha ressaltat el president. I ha afegit que “aquest acord és una prova del compromís de les tres administracions per garantir als nostres ciutadans la mobilitat que es mereixen”.
D’entre les mesures acordades, el president ha destacat també que es promourà la targeta T-episodi ambiental per “afavorir el transport públic en períodes amb alta contaminació ambiental”.
El conseller Rull, per la seva banda, ha explicat que el finançament actual per part de l’Estat respon al sistema de transport que incloïa un àmbit d’actuació de 7 comarques (Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental). L’ampliació del nombre de comarques integrades a l’ATM fins a 13 ha fet del tot insuficient aquesta aportació. “L’Estat no finança els ciutadans del Bages, l’Anoia, el Berguedà, una part d’Osona, Moianès i Ripollès integrades totes dins de l’ATM de Barcelona i sí finança la totalitat dels ciutadans de la CCAA de Madrid”, ha expressat.
Switch to mobile version