Autor Cultura
17 Desembre 2016 a 15:00

Premiats a la 66a edició de la Nit de Santa Llúcia

Celebrada ahir a la nit a L’Hospitalet

Nit_de_St_Llúcia_2016

Aquest passat vespre,  ha tingut lloc al Pavelló Poliesportiu El Gornal de l’Hospitalet de Llobregat la 66a edició de la Nit de Santa Llúcia. La gran festa literària, que organitza Òmnium Cultural cada desembre, amb el suport de la Diputació de Barcelona i una partida de 90.000€, s’ha lliurat els premis més importants de les lletres catalanes.

Els guardonats

Els premiats han estat: premi Sant Jordi de novel·la, El setè àngel de David Cirici; premi Carles Riba de poesia, La ciutat cansada de Maria Cabrera; premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, Vida familiar de Jenn Díaz; premi Josep M Folch i Torres de novel·les per a nois i noies, L’illa de Paidonèsia d’Oriol Canosa; premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, Sentinels de Martín Piñol; premi Òmnium de Comunicació a la revista Enderrock; premi Internacional JB Cendrós a la traductora Mary Ann Newman i premi Frederic Roda de Teatre que s’ha decidit considerar desert.

Artistes protagonistes de la Nit

La cultura urbana i els artistes de la ciutat han estat els principals protagonistes. Dani Flaco, Alba Sarraute, l’Always Drinking Marching Band, el grup de dansa Street Squad, Laia Molins i l’Escola de Música de l’Hospitalet són alguns dels noms que han estat presents. El lliurament dels premis ha tingut lloc en el transcurs d’un espectacle creat expressament per a l’ocasió dirigit per Joan Font, director de  Comediants.

Hi eren presents,a part de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, organitzador de La Nit de Santa Llúcia, Carme Forcadell, presidenta del Parlament; Oriol Junqueras vice-president del Govern; Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet; Santi Vila, conseller de Cultura; Raúl Romeva, conseller de Relacions Institucionals. Tots ells han coincidit en afirmar que la Nit de Santa Llúcia és una celebració que simbolitza la cultura, la llengua, el país que es vertebra com un sol poble. Una nit important que representa el millor de la cultura catalana, així com el reconeixement  merescut a la ciutat de l’Hospitalet que ha acollit la celebració del guardons per primer cop en els 66 anys d’història dels guardons.

Switch to mobile version