Autor Economia
29 Gener 2017 a 15:00

El MAB i PIMEC creen Lanzaderas PYME

Una altra forma de finançament

González, Hortalà i Ardanza

El Mercat Alternatiu Borsari (MAB), operat per BME, i la patronal catalana de micro, petites i mitjanes empreses i autònoms de Catalunya, PIMEC, han posat en marxa Lanzaderas PYME, iniciativa amb la qual es pretén guiar les petites i mitjanes empreses de Catalunya en el seu camí cap als mercats capitals.

Mitjançant la creació d’un programa per a pimes amb vocació de creixement es busca oferir un suport continu en el desenvolupament i consolidació dels seus projectes empresarials a llarg termini, creant per a això un entorn des del qual abordar aspectes relacionats amb el seu creixement i finançament via recursos propis.

El programa consisteix en sessions de treball dinàmiques, amb continuïtat i enfocades al pragmatisme i l’operativitat, que reuniran empreses i professionals procedents de diferents àmbits relacionats amb el creixement empresarial i el seu finançament per tal de facilitar l’execució de les accions necessàries en el camí de les pimes cap als mercats de capitals.

En paraules de Manuel Ardanza, president del MAB, “amb la creació de Lanzadera PYME, el MAB i PIMEC donen un pas més en el seu objectiu no només de proporcionar finançament a les petites i mitjanes empreses que van al mercat, sinó d’ajudar-les a recórrer el camí fins a arribar-hi. La creació de Lanzadera PYME millorarà la situació de les empreses i les aproparà al MAB des del primer moment.”

El president de PIMEC, Josep González, ha assenyalat que “l’accés al finançament ha estat un dels grans obstacles per al desenvolupament de les pimes, especialment els darrers anys de crisi. PIMEC ha treballat a diferents nivells per aconseguir que puguin accedir i diversificar les fórmules de finançament de les empreses, amb iniciatives pioneres a Espanya com el Mercado Financiapyme. En aquest sentit, la col·laboració del MAB per assolir aquest objectiu és molt significativa, ja que permetrà a les petites i mitjanes empreses que vulguin cotitzar anar de la mà del mercat, que les guiarà fins al moment de sortir a borsa.”

MAB s’ha convertit en un dels mercats alternatius europeus més actius en aquest exercici, en captar prop de 300 milions d’euros l’any i arribar als mil milions d’euros en finançament des del seu inici. L’any 2016 es van incorporar al MAB vint-i-tres empreses.

Switch to mobile version