Autor Entitats
19 Gener 2017 a 15:00

Ferrocarrils de la Generalitat col•laboren amb ONCE i la seva Fundació

Per una millor, accesibilitat i ocupació

once fgc enric tico

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó; el delegat territorial de l’ONCE Catalunya, Xavier Grau, i el director general de Fundación ONCE, Jose Luis Martínez Donoso, han signat un conveni de col·laboració en favor de l’accessibilitat, el turisme per a tothom, el foment de la pràctica esportiva de les persones amb discapacitat i FGC fomentarà l’ocupació de les persones amb discapacitat

Per aquest acord, l’ONCE i la seva Fundació assessoraran FGC en la edició de material informatiu accessible a les persones amb discapacitat, facilitarà assessorament tècnic en les millores d’accessibilitat en els espais, material ferroviari i aplicació de noves tecnologies que FGC tingui la intenció d’aplicar, adreçades a les persones amb discapacitat en general i en especial a les persones amb discapacitat visual.

D’altra banda, les entitats consideren que la pràctica esportiva promou la integració de les persones amb discapacitat. Per aquesta raó incentivaran l’esport inclusiu, especialment als joves, portant a terme activitats esportives de forma conjunta, així com desenvolupant sessions formatives, i esdeveniments orientats a la promoció dels valors esportius tant per al col·lectiu de persones amb discapacitat com de la resta de la societat.

FGC sempre ha manifestat un clar compromís en pro de l’accessibilitat de les seves infraestructures i instal·lacions, tan ferroviàries com  turístic-esportives, mantenint al llarg de la seva història col·laboracions específiques amb diferents col·lectius especialitzats. En aquest sentit, cal indicar que les instal·lacions de La Molina, van ser motiu de reconeixement internacional per la seva accessibilitat, rebent la distinció IPC/IAKS Distinctions for Accessibility 2009.

També ha tingut interès en l’adaptació de les instal·lacions que gestiona i en la promoció de l’esport practicat per persones amb discapacitat, per això estudiarà i desenvoluparà beneficis i avantatges adreçats a les persones amb discapacitat en general i especialment amb discapacitat visual, que practiquin el seu esport en aquestes instal·lacions, ja sigui en l’àmbit personal com en l’àmbit de competició.

Switch to mobile version