Autor Cinema, teatre i televisió
9 Gener 2017 a 18:00

Nomenament dels nous Membres d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català

IX Premis Gaudi

Els nominats i nominades als IX Premis Gaudí es trobaran el pròxim dijous 12 de gener a les 12 hores al Palauet Albéniz de Barcelona on, primer, s’oficialitzarà el nomenament dels cinc nous Membres d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català:

– l’exhibidor  Pedro Balañá Forts en representació de tota la nissaga

– el productor Joan Bas,

– el director de cinema Lluís Josep Comerón,

– el crític Antoni Kirchner, ex Delegat de cinematografia de Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i ex director de la Filmoteca de Catalunya,  i

– l’actriu Mercedes Sampietro.

L’actriu i acadèmica Maria Molins serà la conductora de l’acte.

Aquests grans professionals, dos dels quals son nonagenaris, seran glossats prèviament per persones amb qui han compartit moments claus de la vida, per tal de recordar la seva contribució al cinema o la seva trajectòria vital, i rebran un guardó commemoratiu del seu nomenament, un Gaudí de petit format.

La presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, farà el parlament de benvinguda i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, clourà l’acte amb les seves paraules. A continuació, tindrà lloc la tradicional foto de família amb els nominats i els nous Membres d’Honor i, per primera vegada, els nominats rebran un diploma per la seva nominació

Seguint la tradició, l’Ajuntament de Barcelona ha cedit el Palauet Albéniz de Montjuic en mostra del suport del govern municipal al cinema català.

S’instal·larà un set fotogràfic per on passaran els nominats i nominades

Switch to mobile version