Autor Societat
18 Febrer 2017 a 10:00

Avui a les 16 hores, Prou excuses! Acollim ara!

A la Plaça Urquinaona de Barcelona

volem acollir manifestacio

La campanya unitària Casa nostra, casa vostra prepara per a aquest dissabte a les 16 hores la Manifestació Volem Acollir, que, s’espera, serà la mobilització més gran d’Europa per exigir un canvi global de les polítiques de fronteres i de refugi. La marxa insta el govern espanyol a complir la legalitat internacional i els compromisos d’acollida, i apel·la les institucions catalanes a donar una resposta clara i contundent a la crisi del refugi que viu Europa.

Nombroses personalitats de tots els àmbits, representants polítics i institucionals i organitzacions socials i culturals de tota Catalunya ja han confirmat l’assitència a la manifestació.

Una marea blava fins al mar

El recorregut de la Manifestació Volem Acollir surt de la plaça Urquianona dissabte a les 16 h i va fins al passeig Marítim, a l’altura del parc de la Barceloneta. La ciutadania sortirà del centre de la ciutat, i portarà el seu clam fins al Mediterrani, on l’any passat van morir més de 5.000 persones.

La manifestació vol ser una gran marea blava i, per això, l’organització demana als assistents que hi vagin vestits de blau, amb cartells de color blau, o amb les banderoles blaves de Casa nostra, casa vostra, que es poden aconseguir al web casanostracasavostra.cat/banderoles, o a la mateixa manifestació.

La capçalera de la manifestació: “Prou excuses! Acollim ara !”

La Manifestació Volem Acollir porta per lema “Prou excuses! Acollim ara!”. Això és el que hi haurà escrit a la pancarta que obrirà la marxa, i que duran un grup de persones refugiades i migrants. Al darrera, una altra pancarta amb l’eslògan “No més morts. Obrim fronteres!” obrirà un bloc d’organitzacions socials que treballen per la migració i refugi. I el tercer bloc aplegarà entitats de la societat civil, amb la pancarta “Catalunya, terra d’acollida”.

Al darrera, hi haurà persones migrants, un bloc juvenil, i un grup de la Xarxa Educativa, que, en els últims mesos, ha portat a les escoles el clam per l’acollida i ha mobilitzat la comunitat educativa i les famílies.

El tancament: l’Astral i la Fura dels Baus

La Manifestació Volem Acollir és previst que arribi a les 18 h al parc de la Barceloneta. Allà, hi haurà una escenografia muntada per la Fura dels Baus, que va ser la responsable també de la del Gran Concert del Palau Sant Jordi. I, al port, hi haurà atracat el veler Astral, de Proactiva Open Arms. Intervindrà la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, i hi haurà parlaments de dues persones refugiades: Dara Ljubojevic, que va arribar a Catalunya durant la guerra dels Balcans, i Meera Zaroor, que va venir de Síria ara fa tres anys. L’acte de tancament, el presentarà la periodista Mònica Terribas.

Un cop acabat l’acte, el President de la Generalitat de Catalunya reberà als coordinadors de la campanya al Palau de la Generalitat

Mobilització des de tot el territori

Els grups territorials de Casa nostra, casa vostra, els ajuntaments i organitzacions socials de tota Catalunya han organitzant autobusos per facilitar el desplaçament a Barcelona. Molts municipis i entitats de l’àrea metropolitana, han convocat viatges conjunts en metro, tren o bus.

Switch to mobile version