Autor Societat
11 Febrer 2017 a 18:00

Catalunya serà la capital de la garnatxa 2018

Se celebrarà a la Terra Alta

meritxell serret garnatxa 2018

​“Catalunya és terra de garnatxes i la Terra Alta la capital mundial de la garnatxa blanca. D’això n’ha de ser conscient el país i hem de saber explicar-ho al món”. Amb aquestes paraules ha rebut la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, el testimoni del concurs internacional Garnatxes del Món, que aquests dies se celebra a Sardenya i que l’any que ve es durà a terme a Catalunya, amb la Denominació d’Origen Terra Alta com a amfitriona.
La consellera ha destacat que “Catalunya serà la capital de la garnatxa 2018, una gran oportunitat per a projectar al món la riquesa de la nostra producció vitivinícola i la diversitat cultural del país”. “Hem de posar en valor la riquesa de les varietats de casa nostra, una riquesa que es trasllada al territori i lliga amb la cultura del país”.
Enguany s’ha celebrat la cinquena edició d’aquest concurs vinícola internacional, que aplega més d’un centenar de professionals de 15 nacionalitats i en què hi participen 684 vins de diferents països. En el decurs de l’acte, celebrat a L’Alguer i en el qual han participat diferents autoritats sardes, la consellera Serret ha subratllat que  “les garnatxes són un patrimoni vitivinícola comú a l’arc mediterrani” i ha reivindicat que esdeveniments com aquests “ens han de servir per a promocionar internacionalment la garnatxa produïda a la Mediterrània i projectar les singularitats dels territoris i les cultures que hi ha al darrera’.
El Concurs Garnatxes del Món es va crear fa quatre anys al Rosselló. Des de llavors s’ha celebrat quatre edicions: dos a Perpinyà, una a Aragó i la d’enguany, a Sardenya.
Switch to mobile version