Autor Economia
19 Febrer 2017 a 18:00

Gonzalo Gortázar comparteix les fites corporatives amb el Comitè Consultiu d’accionistes de CaixaBank

Es una iniciativa pionera entre les empreses de l’Ibex35

CaixaBank, Gonzalo Gortázar Comitè Consultiu d'Accionistes

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, s’ha reunit amb els membres del Comitè Consultiu d’accionistes de l’entitat. En aquesta trobada s’han analitzat els resultats del 2016, així com les línies estratègiques i objectius del 2017 en el marc del Pla Estratègic de l’entitat.

Aquest òrgan consultiu, iniciativa pionera entre les empreses de l’Ibex35, està format per 17 accionistes minoristes que es reuneixen, com a mínim, dues vegades l’any. El seu objectiu és contribuir a la millora continuada de la comunicació bidireccional i a la màxima transparència entre CaixaBank i els seus accionistes.

Durant la trobada, a la que també ha assistit el director executiu de Finances, Javier Pano, el Comitè ha pogut conèixer el grau d’implantació de les millores que es van proposar en l’última reunió. Entre les qüestions plantejades pels membres del Comitè hi ha les relacionades amb la comunicació del Pla Estratègic 2015-2018 i el grau d’avançament dels reptes establerts en el mateix. Han destacat especialment les consultes relacionades amb les perspectives després de l’OPA de BPI mitjançant la qual CaixaBank s’ha convertit en el líder financer del mercat ibèric. Igualment, els membres del Comitè, com és habitual en la reunió prèvia a la Junta General d’Accionistes, han suggerit qüestions d’interès a tractar en aquesta junta. La següent reunió del Comitè Consultiu està prevista per al pròxim mes de novembre.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha explicat que “el Comitè Consultiu ens permet apropar la nostra base accionarial a l’equip directiu de l’entitat i conèixer, de primera mà i de manera concreta, les seves inquietuds i recollir les seves propostes i plantejaments sobre les iniciatives de comunicació que duu a terme l’entitat”. “CaixaBank té un fort compromís amb els seus accionistes minoristes. Són una important font d’estabilitat per CaixaBank, ja que per a la majoria d’ells és una inversió a llarg termini de la qual esperen una rendibilitat per dividend consolidada i consistent”, ha afegit Gortázar.

Així mateix, durant la trobada amb els accionistes, Gonzalo Gortázar ha destacat que “Conèixer les necessitats dels accionistes ens permet adaptar el nostre model de comunicació a les expectatives dels nostres prop de 700.000 accionistes minoristes”. Gortázar també ha assenyalat que “aquestes trobades periòdiques són, a més, una bona oportunitat per compartir les fites aconseguides durant els últims mesos, com l’èxit de l’OPA de BPI o els bons resultats comercials de l’exercici”.

Renovació d’una part dels membres

Segons estableix la normativa del Comitè Consultiu, la permanència màxima dels membres és de tres anys, per la qual cosa anualment es renova una part. Els nous integrants són seleccionats a partir de les candidatures rebudes i tracten de reflectir la base accionarial en funció de la comunitat autònoma, edat i sexe. Cada integrant del Comitè ha de ser accionista de CaixaBank i posseir un mínim de 1.000 accions durant tota la seva participació. El període de recepció de les candidatures per a la renovació del 2017 romandrà obert fins al mes de juny.

Durant la trobada mantinguda a la seu central de CaixaBank, Gonzalo Gortázar i Javier Pano han agraït als membres del Comitè les seves aportacions, especialment als membres sortints, en temes com millorar la difusió d’informació corporativa als canals digitals. Els accionistes que deixen el Comitè per renovació dels seus càrrecs són: María Dolores Alonso (Catalunya), Carlos Ávila García (Madrid), Juan Luis Borrás Rodríguez (Comunitat Valenciana), Josep María Salvans Rifà (Catalunya) i José Gabriel Martín Aguilar (Catalunya).

Així mateix, la resta de membres que continuen són: José Antonio Conde (Castella i Lleó), María de los Ríos Jurado (Andalusia), Maria Carme Pons (Catalunya), Pablo García (Madrid), Marc Bonnin (Catalunya), Teodoro Palacios-Cueto (Cantàbria), Gabriel Puig (Catalunya), Juan Miguel Sucunza (Navarra), Carlos Javier Artaiz (Madrid), Antonio Valle (Andalusia), Antonia Mesa (Comunitat Canària) i María del Mar Santana (Madrid).

Switch to mobile version