Autor Economia
7 Febrer 2017 a 10:00

imaginBank llança el primer chatbot del sector financer

El robot dialoga amb els clients a través de text i veu

imaginBank caixabank

ImaginBank, el banc només mòbil de CaixaBank, llança el primer chatbot del sector financer a Espanya. L’entitat ha creat un servei pel qual els clients d’imaginBank poden dialogar amb el bot per a conèixer quines ofertes i promocions tenen a la seva disposició i quines s’adapten millor als seus interessos i al seu lloc de residència.

Els chatbots són una tecnologia basada en intel• ligència artificial, gràcies a la qual les màquines poden interactuar amb les persones utilitzant el llenguatge natural. Actualment, es calcula que existeixen uns 30.000chatbots en funcionament en diferents sectors arreu del món, tot i que a l’àmbit financer les experiències són puntuals.

La integració del chatbot suposa una aposta per seguir aplicant les últimes tendències en innovació a imaginBank, el banc mobile only de CaixaBank, que ofereix serveis financers avançats basats en tecnologia. Els clients hi poden accedir per a gestionar totes les seves finances personals a través de l’aplicació mòbil i d’aplicacions per a xarxes socials.


Servei a través de Facebook Messenger

En el cas del chatbot, el nou servei està disponible a través de Facebook Messenger. Els clients hi poden accedir tant des de l’aplicació de Facebook Messenger –cercant “imaginBank”-, com mitjançant la pàgina de Facebook d’imaginBank, on han de seleccionar l’opció “Enviar missatge”. Fent clic a “Començar”, el chatbot els dóna la benvinguda i els guia per les diferents opcions.

El chatbot està especialitzat en proporcionar informació i assistència sobre l’ús d’ofertes i promocions. imaginBank té un ampli programa de descomptes en oci i compres arreu d’Espanya, amb avantatges exclusius en restaurants, oci, viatges i hotels, cultura i formació, moda, bellesa, cinema, música i espectacles. Actualment, hi existeixen més de 100 propostes en catàleg.

El client pot demanar directament al chatbot, per missatge escrit o de veu, quines oferteshi ha a un determinat àmbit o a un lloc concret. En aquests casos, el robot li contesta mostrant-li la selecció que s’ajusta a la seva petició i fins i tot li suggereix continuar la conversa amb la cerca d’ altres possibilitats similars que també li puguin interessar. Elchatbot també es pot personalitzar, ja que ofereix un servei de notificacions per a que el client rebi al seu mòbil, amb periodicitat diària o setmanal, avisos de noves ofertes classificades per temes.


La intel·ligència artificial, línia d’ I+D per a CaixaBank

El chatbot d’ imaginBank reforça l’experiència de CaixaBank amb eines basades en intel• ligència artificial per a oferir millor servei als clients. L’entitat va ser una de les pioneres en l’aplicació de bots en el sector financer amb l’ús d’aquesta tecnologia a través de Twitter per a resoldre qüestions senzilles.

Actualment, el bot de Twitter ajuda els clients a localitzar oficines de CaixaBank properes a un determinat punt i ofereix informació actualitzada sobre la cotització de l’entitat financera a borsa. També existeix un bot per a clients d’imaginBank que els ajuda a trobar els caixers més propers. De totes maneres, per les seves característiques tecnològiques, aquests bots no poden mantenir converses completes amb els usuaris –cosa que sí pot fer el chatbot d’imaginBank-.

D’altra banda, CaixaBank ha desenvolupat amb IBM Watson un servei d’assessorament en comerç exterior mitjançant computació cognitiva. El sistema està entrenat per a poder dialogar amb els gestors especialistes de l’entitat financera i ajudar-los a resoldre dubtes tècnics de clients sobre un enorme corpus de normatives de comerç, regulacions específiques dels països, normativa interna, etc.

imaginBank, el primer banc només mòbil d’Espanya

CaixaBank va llançar el gener del 2016 imaginBank, el primer banc només mòbil d’Espanya. Per les seves característiques de mobilitat i digitalització, és un model de banc especialment dirigit als anomenats millennials o nadius digitals, degut a l’alta penetració de l’ús de smartphones en el segment.

Es tracta d’una proposta molt diferent a l’habitual estratègia multicanal del sector financer, que centralitza el servei exclusivament en aplicacions per a mòbils i xarxes socials. Amb imaginBank, la proposta de valor de l’entitat financera es transforma: és l’usuari qui gestiona les seves finances de manera autònoma, ajudat per eines tecnològiques que faciliten un seguiment continu de les seves finances.

imaginBank, que actualment té 90.000 clients, ha aconseguit situar-se com a l’aplicació bancària millor valorada entre l’oferta de serveis de les principals entitats financers de l’App Store i de l’Android Market, i ha aconseguit reconeixements internacionals per ser un dels llançaments més innovadors del seu sector el 2016.

Concretament, a l’agost del 2106, The Banker va premiar imaginBank com a Millor Projecte Tecnològic del Món, en reconeixement a l’avanç que suposa aquest model de transformació financera i a la potent innovació en mitjans de pagament. Així mateix, la consultora Gartner va distingir imaginBank el passat novembre com el model de negoci mòbil més innovador del món.

Switch to mobile version