Autor Societat
19 Febrer 2017 a 10:00

Mig milió de persones desborden els carrers de Barcelona!

160.000 segons la Guàrdia Urbana

volem acollir manifestació-1

Mig milió de persones, segons l’organització, han omplert els carrers del recorregut  responent a la convocatòria de la Manifestació Volem Acollir, organitzada per Casa nostra, casa vostra. “Una marea blava”, ja que aquest color predominava a les pancartes i banderoles, ha sortit a les 16:15 de la cruïlla dels carrers Via Laietana i Junqueras ja que la plaça Urquinaona estava totalment colapsada i ha portat el clam fins el passeig Marítim, just davant del Mediterrani, on l’any passat van morir més de 5.000 persones.

És la manifestació més gran que s’ha fet a Europa des de l’esclat de l’actual crisi del refugi. La importància de la mobilització ciutadana ha de ser el referent per a moltes altres ciutats europees, on hi ha convocades accions de protesta en les pròximes setmanes.

El coordinador de Casa nostra, casa vostra, Ruben Wagensberg, ha dit al seu discurs de tancament que “hi ha un ampli consens a Catalunya per exigir que els compromisos es compleixin, i que s’atorguin els visats” i, per això, ha proposat un pacte social de la ciutadania, les organitzacions i les institucions catalanes per “anar a Madrid, a Brussel·les o on calgui a reclamar que vinguin d’una vegada les persones refugiades”.

volem acollir manifestació-2Al mateix temps, ha recordat al Govern català i als ajuntaments que “queda molta, molta feina per fer per ser de debò una terra d’acollida” i els ha instat a treballar més intensament per aconseguir-ho

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, que ha participat aquesta tarda, juntament amb els consellers i conselleres Raül Romeva,  Meritxell Borràs, el , Antoni Comín, Dolors Bassa, i  Meritxell Serret, a la manifestació en favor de l’acollida de refugiats i migrants, en el marc de la campanya Casa nostra, casa vostra. Munté ha assegurat, en acabar la manifestació, que “Catalunya és un país compromès amb els drets de les persones”. I ha retret al Govern espanyol la seva immobilitat davant la crisi de refugiats perquè “hi ha moltes persones que es veuen obligades a fugir dels seus països: fugint de la guerra, de la persecució i de l’horror. Cal que tots els estats europeus i l’Estat espanyol es posin les piles, perquè cal que aquestes persones puguin sortir de manera segura”.

La portaveu ha recordat que “estem preparats, coordinats i mobilitzats, com es demostra avui. Des del Govern de la Generalitat, les administracions locals, les entitats i la ciutadania tenim els mecanisme, volem acollir”. I ha afegit que “Catalunya és un país compromès amb els drets humans. I el dret al refugi i el dret a l’asil són un dret humà”. En aquest sentit, Neus Munté ha felicitat als organitzadors de la manifestació pe “l’èxit de convocatòria” i s’ha mostrat convençuda que l’acte d’avui “servirà per desencallar d’una vegada la situació en la que estan immerses moltes persones. Aquesta mobilització és un clam pels drets humans”. “Aquesta mobilització servirà per a què els estats entenguin que cal fer una cosa més”, ha assegurat Munté.

.

Switch to mobile version