Autor Esports
14 Febrer 2017 a 10:00

Per al Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya

Nova trobada entre Secretaria General de l’Esport i Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes

figueres- Pro seleccions catalanes

Foto: Pro Seleccions Esportives Catalanes

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha reunit amb la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes amb la voluntat de conèixer les aportacions d’aquesta entitat en el procés participatiu que ha iniciat la Secretaria General de l’Esport per bastir un nou model de governança de l’esport català.

El secretari general de l’Esport els ha recordat els punts clau d’aquest procés, engegat el passat 30 de gener en un acte públic amb tots els agents esportius, que té com a finalitat construir una societat més saludable i millorar l’alt rendiment esportiu. Tot des de la concertació amb els actors del sector, que desemboqui també en un nou model de finançament en un estat independent. “No ens posem cap límit. Hem de deixar a punt les estructures de l’estat català i hem de ser tan ambiciosos com vulguem”, ha afirmat.
Per la seva banda, Xavier Vinyals ha exposat a Gerard Figueras un document amb les aportacions de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes. Aquesta s’ha posat a disposició del Govern per explicar les limitacions del model autonòmic i els avantatges de tenir un model com a estat català, que “ens permeti arribar allà on vulguem”. “Tot aquest esforç té molt més sentit si es fa amb l’objectiu d’assolir una Catalunya independent”, ha afegit.
Entre altres temes, la Plataforma proposa una llei estatal catalana per a l’esport, treballar per al reconeixement internacional de totes les federacions catalanes i del Comitè Olímpic de Catalunya pel Comitè Olímpic Internacional, impulsar una llei de mecenatge també per a l’esport de base, establir per llei la voluntarietat de participar en la selecció catalana –a diferència de l’obligatorietat que ara imposa la llei espanyola amb les seleccions estatals-, més recursos per a l’esport tant d’elit com de base i, finalment, crear una marca Catalunya, que aprofiti l’esport com una finestra de coneixement del país al món.
Switch to mobile version