Autor Articles i estudis
25 Febrer 2017 a 12:00

Tingues cura de la pell dels petits a Carnestoltes

bellesa maquillatge carnestoltes

Aquest cap de setmana és Carnaval, una festa que fascina a tots però, sobretot, als més petits. Són ells els que insisteixen en convertir-se, per uns dies, en el personatge que els encanta i tot això és possible amb una disfressa ben dissenyada i un bon maquillatge. Som els adults els que ens encarreguem de posar-los com cebes (perquè no passin fred) i d’intentar aconseguir una caracterització adequada per a l’ocasió. Deixant de banda l’habilitat que tinguis per aconseguir un maquillatge que s’assembli més o menys al personatge escollit, heu de tenir en compte la sensibilitat de la pell dels més petits i que aquests dies, a part de maquillar, cal cuidar-la. Pren nota!

L’elecció del maquillatge adequat

 • Adquireix els cosmètics en establiments que comptin amb un aval de qualitat. Alguns productes de baix cost contenen colorants i substàncies químiques que poden provocar dermatitis irritants o al·lèrgiques, així com reaccions acneiformes. Aquests efectes tenen major incidència en la pell dels més petits, ja que la seva pell és més sensible. A més, és fàcil que el maquillatge entri a les mucoses o als ulls, per la qual cosa cal tenir molta cura en el moment de l’adquisició.
 • Escull cosmètics que hagin estat formulats per a nens i que presentin etiquetes com «hipoalergènics» o «testats dermatològicament».
 • El teu maquillatge no és apte per a ells. La pell dels petits és molt més sensible que la dels adults, així que no els maquillis amb els teus cosmètics abans dels 8 o 10 anys.
 • Presta atenció a les necessitats de la seva pell:
  • Si té la pell molt sensible, comprova que no li irrita el maquillatge, aplicant a l’avantbraç durant diversos dies abans i observant la reacció.
  • Si té alguna al·lèrgia a algun component o pigment, la reacció cutània es pot estendre més enllà de la zona específica en què ha estat aplicat el maquillatge.
  • Si té la pell molt greixosa o acneica, no facis servir maquillatges oclusius (molt cobrents), ja que podrien perjudicar la seva salut cutània.
 • Fes servir productes que s’apliquin i es retirin amb facilitat, com les pintures d’aigua o llapis. Els pinzells, que han de ser suaus, es renten amb aigua calenta i sabó per tal de retirar els residus de les eines.
 • Per a què el maquillatge duri més, fes servir productes sense cos gras, ja que els nens no paren en aquestes festes i solen suar.
 • Si utilitzes les ceres en els llavis, protegeix-los abans amb un bon protector, que compensi la sequedat del maquillatge durant hores.

Passos a seguir

 1. Abans de maquillar, prepara la pell del petit amb una bona crema hidratant. Pots utilitzar el producte habitual que fas servir per la cara i / o cos i que li proporciona el plus de nutrició que tots necessitem, no només els adults.
 2. Escolta quina caracterització vol, comprova el disseny amb fotografies o realitza un esborrany del maquillatge en un paper. Pensa que és molt millor tenir clar el disseny abans de llançar-se a la missió sense un rumb clar: esborrar els errors en el paper és molt més fàcil i menys molest que a la cara.
 3. Retira correctament el maquillatge abans d’anar a dormir. Encara que possiblement estigui encantat amb la seva caracterització i no vulgui perdre-la, no deixis que vagi a dormir maquillat sota cap concepte. No utilitzis tònics, ja que poden ressecar la pell. Escull llets desmaquillants, ja que retiren el producte completament de forma suau.Després de desmaquillar-lo, renta la cara de nou amb aigua temperada i un sabó suau per assegurar que no hi ha residus de cosmètics. Per acabar, aplica-li de nou una crema hidratant perquè la pell es recuperi completament.
 4. Moltes vegades, la caracterització de Carnestoltes també compta amb un tint temporal del cabell. Com el maquillatge, l’esprai empleat ha de ser de qualitat i de fàcil eliminació, ja que és molt probable que la pintura vagi més enllà del cap del petit. La retirada dels pigments de color a la fibra capil·lar, requereix d’un rentat profund.

Val a dir que aquests consells són igualment útils per als adults que vulguin disfressar-se, sobretot per als homes que sovint no estan familiaritzats amb la rutina de cura que requereix l’ús de maquillatge.

Per Belleza Activa / AMIC

Et proposem…

 • RoyalDay de Keynaut, cada matí
 • RoyalNight de Keynaut cada vespre
 • RoyalCleasnsing de Keynaut

La solució netejadora facial en el seu format de esprai es la millor solució per aconseguir una neteja completa i eficient del maquillatge i de tota la brutícia que pugui tenir la nostre pell

Els 2 productes de cosmètica epigenètica, a més d’hidratar la pell, aconsegueixen accelerar-ne la regeneració reduint el cicle normal de 28 dies a 25.

També tenen un factor solar elevat i en la seva composició podem trobar astaxantina ingredient natural que es troba a la zona del pacífic asiàtic i que té un gran poder hidratant

Pots trobar aquest i altres productes per la cura de la teva pell a:

http://www.keynaut.com/naturalcosmetic

i, un cop registrat/da comprar els teus productes a preu de distribuidor

Switch to mobile version