Autor Societat
25 Abril 2017 a 15:00

10 cellers catalans en un acte de promoció a Colònia

Davant 60 professionals locals

Sommelier_F.I.S.A.R. viquipedia. vi

10 cellers catalans varen presentar els seus vins i caves a la ciutat alemanya de Colònia en un acte organitzat en el marc del programa Catalan Wines Alemanya  d’ACCIÓ. L’esdeveniment comptà amb l’assistència de més de 60 professionals del sector entre comerç majorista i minorista així com restauradors, sommeliers i periodistes.
L’objectiu d’aquesta iniciativa promoguda per les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de Catalunya a Berlín i Stuttgart és facilitar l’entrada dels cellers catalans a un dels mercats amb més potencial d’importació per als vins i caves catalans. El programa ofereix consultoria individual i suport en comercialització i estratègia digital als cellers participants.
Es tracta del sisè esdeveniment del programa Catalan Wines Alemanya, el segon d’enguany, després del de febrer a Munic. L’acte va tenir lloc al Rheinloft Cologne, en ple casc antic de la ciutat alemanya. El tast de vins anava precedit d’una presentació a càrrec de la reconeguda sommelier alemanya Yvonne Heistermann. Els professionals del sector podien degustar 58 referències diferents de vins i caves catalans.
Els cellers participants són Roig Parals (DO Empordà), Heretat Mastinell (DO Penedès), Can Descregut (DO Penedès i DO Cava), Huguet de Can Feixes (DO Penedès i DO Cava), Coma d’en Bonet (DO Terra Alta), Molí Parellada (DO Penedès i DO Cava), Ramon Canals (DO Penedès i DO Cava), Masetplana (DO Empordà), 1+1=3 (DO Penedès i DO Cava) i Castell d’Or (DO Priorat, DO Cava, DO Montsant i DO Conca de Barberà).
Colònia i Barcelona estan agermanades des de l’any 1984. És per això que per a l’organització d’aquest acte comercial, ACCIÓ compta amb el suport de l’Associació per a la Promoció de l’Agermanament entre Colònia i Barcelona. L’Agència Catalana de Turisme donarà a conèixer Catalunya com a destinació de turisme enològic, en un acte que comptarà amb la participació del Tinent d’Alcalde de la ciutat de Colònia, Hans-Werner Bartsch.
Alemanya és el país on Catalunya exporta més vins i caves. A nivell mundial, el país centreeuropeu és el tercer importador de vins, per darrere d’Estats Units i el Regne Unit, i el quart mercat mundial que consumeix més vi, i el primer pel que fa a escumosos. Alemanya ha registrat un creixement estable en el consum els darrers 15 anys, al contrari que altres begudes com la cervesa.
Switch to mobile version