Autor Sanitat
2 Abril 2017 a 12:00

4t Curs de Pediatria Pràctica

Celebrat a Firareus

curs pediatria practica firareus

Uns 300 professionals de la pediatria de tot Catalunya han participat al 4t Curs de Pediatria Pràctica, que ha tingut lloc divendres, 31 de març i ahir dissabte, 1 d’abril a firaReus. El curs ha estat organitzat per l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l’Institut Català de la Salut i amb la direcció dels pediatres Dr. Josep Maria Barroso i Dra. Olga Salvadó. Adreçat a pediatres, metges residents, metges de medicina familiar i comunitària i diplomats universitaris d’infermeria que treballin en l’àmbit de la pediatria o hi estiguin relacionats i analitza temes d’interès impartits per ponents de primera línia i també ha portat a terme tallers precurs amb un caire eminentment pràctic. S’hi han abordat temes pediàtrics d’actualitat com els trastorns del son, els trastorns de l’aprenentatge, alteracions de la conducta alimentària i el maneig de l’infant oncològic a l’atenció primària, entre altres.

Entre els ponents al curs destaquen professionals com la Dra. A. Sans, neuropediatra de l’Hospital Sant Joan de Déu; el Sr. L. Torres, psicòleg del Centre de Psicologia Biem de Madrid i coautor de diversos llibres junt a la televisiva Supernanny; el Dr. C. Gonzalo, cap de Servei de Pediatria de l’Hospital Vall Hebron i el Dr. J. Marès, pediatre amb expertesa en el camp de les vacunes. Al curs hi participaren professionals de centres hospitalaris i d’atenció primària de Catalunya, que varen abordar temes d’interès com són els trastorns alimentaris, les infeccions respiratòries, els trastorns immunitaris o el maneig de l’infant oncològic a l’atenció primària, d’entre altres.

Aquest any, coincidint amb la celebració de l’Any Dr. Frias, i entre els diferents actes que s’estan organitzant a Reus, la ponència inaugural, en record a aquest eminent pediatre de Reus, de mitjans del segle XX, va dur-se a terme pel Dr. P. Lindez, metge especialista en salut pública i la Dra M. Gonzalvo, demògrafa de la URV.

Enguany el curs ha arribat a la quarta edició i ha aconseguit augmentar considerablement el nombre d’inscrits, cosa que demostra l’interès que desperta la formació continuada entre els professionals de la pediatria. El curs ha comptat amb la col·laboració de laboratoris mèdics i està acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i per la Universitat Rovira i Virgili. També està avalat per la Societat Catalana de Pediatria.

Aquest serà el primer Congrés de l’any que acollirà firaReus, d’un total de sis previstos, quatre dels quals seran de l’àmbit de la salut, concretament de les especialitats d’Urgències, Cures pal·liatives i Nutrició.

Switch to mobile version