Autor Economia
1 Abril 2017 a 10:00

Es crea a Barcelona el Payment Innovation Hub

Amb la participació de Caixabank, Samsung, Visa, Arval i Global payments

caixabank PaymentInnovation Hub

CaixaBank, Global Payments Inc., Samsung, Visa i Arval s’uneixen per crear el Payment Innovation Hub, el primer hub d’innovació en comerç i mitjans de pagament d’Espanya i un dels primers del món en el qual diversos partners, tots ells capdavanters dels seus respectius sectors, s’uneixen per impulsar conjuntament projectes de R+D.

El projecte s’ha anunciat a Barcelona, en un acte que ha comptat amb la presència de Juan Alcaraz, president de CaixaBank Payments i director general de CaixaBank; Frank Young, vicepresident sènior de Global Payments; Victor Kim, director EMEA de Samsung Pay; Bertrand Sava, director general pel sud d’Europa de Visa Europe; i Christophe Conegero, director de Nous Negocis d’Arval.

El Payment Innovacion Hub neix amb la missió de posar a disposició de la societat les millors experiències d’usuari per a les compres i el comerç, online i offline. El centre, que estarà situat a Barcelona, s’especialitzarà en la recerca i el desenvolupament de les noves solucions de comerç per donar resposta als nous hàbits de consum.

Mitjançant la creació del hub, les empreses integrants podran compartir línies de treball, utilitzar sinèrgies i fomentar la co-creació i l’aprenentatge a partir de la seva experiència com a referents d’innovació a les seves diferents àrees d’activitat. Però, a més, el hub neix amb la vocació d’estar obert a la col·laboració amb altres empreses (start-ups, pimes o grans corporacions) i institucions vinculades a la recerca per avançar conjuntament cap als mitjans de pagament del futur.

Per a la creació del hub,està prevista una inversió de 5 milions d’euros en els propers 3 anys.

Un espai polivalent per un equip multidisciplinar

El Payment Innovation Hub comptarà amb un equip de R+D multidisciplinar amb dedicació exclusiva, que combinarà perfils purament tecnològics amb especialistes en anàlisis de mercat, desenvolupament de negoci i màrqueting. A més, cada projecte incorporarà els col·laboradors necessaris, siguin professionals o start-ups.

S’han definit tres àrees de recerca:

·         Automòbil: Investigació de solucions vinculades al cotxe connectat.

·         Llar: Innovació relacionada amb aplicacions en l’àmbit domèstic, amb especial atenció al Internet of the Things (IoT).

·         Comerços: Amb projectes sobre l’evolució de l’experiència de compra tant de forma online com física.

Un espai dissenyat per la innovació

El hub disposarà de la seva pròpia seu, especialment dissenyada per a l’intercanvi d’idees, el foment de la creativitat i la innovació compartida i dotada de la infraestructura i els recursos adequats.

L’espai estarà distribuït en sales de reunions i llocs de treball. El centre neuràlgic del hub estarà situat en el laboratori d’innovació, que permetrà posar a prova els diversos projectes amb usuaris en condicions similars a situacions reals d’ús. La instal·lació comptarà amb les eines necessàries per mesurar els diferents paràmetres de comportament tecnològic, usabilitat i resposta dels clients.

Al Payment Innovation Hub també hi haurà espai per a la divulgació i la formació. Per aquest motiu, el centre disposarà d’aules per a conferències i masterclasses, així com un espai de test i d’exhibició de novetats tecnològiques.

La unió de líders en els seus sectors per treballar en equip

El hub neix amb l’objectiu de consolidar-se com un pol d’innovació en mitjans de pagament de referència a nivell internacional. De fet, les empreses que promouen la seva creació estan situades entre les més innovadores del món en la seva especialitat.

En el cas de CaixaBank, l’entitat financera és capdavantera en mitjans de pagament a Espanya, amb 15,3 milions de targetes en circulació, una quota de mercat per facturació del 23,1% i més de 335.000 TPV instal·lats, dels quals el 90% són contactless. A 2016, les targetes de CaixaBank van facturar 33.457 milions d’euros en comerços (un 14,3% per sobre de 2015) i 5.196 milions d’euros en compres per Internet.

Switch to mobile version