Autor Economia
16 Abril 2017 a 18:00

Ginesta: “El Govern espanyol penalitza econòmicament als catalans en matèria d’ocupació”

Ara rep 299 milions quan el 2011 en va rebre 443

ginesta atur

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha reivindicat totes les competències en ocupació, incloses les polítiques passives, per Catalunya si volem tenir més recursos i destinar-los en més serveis a les persones en atur perquè millorin l’ocupabilitat i puguin inserir-se en el mercat de treball el més aviat possible”.
Ha afegit que aquesta és “l’única solució possible per atendre de manera integral i eficient a les persones que estan en situació d’atur a Catalunya”, en el decurs de la reunió de la Conferència Sectorial de Treball celebrada a Madrid i a la que hi ha assistit amb la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau.
El Govern espanyol ha informat que enguany atorga a Catalunya 299 milions d’euros per aplicar les polítiques actives d’ocupació, 25 M més que l’any passat. “Es una quantitat molt allunyada de la que li correspondria a Catalunya perquè tenim un dels ràtios més eficients en gestió de les polítiques actives de les comunitats autònomes”, ha declarat Josep Ginesta, qui ha denunciat  que “el Govern espanyol ha estat injust i ha perjudicat a Catalunya, als ciutadans catalans/es en atur, repartint els fons com si fons un cafè per a tots”.
Així mateix, Ginesta ha assenyalat que Catalunya segueix essent “víctima de les retallades en polítiques d’ocupació fetes pel Govern espanyol des de l’any 2012 quan va patir la gran retallada del 60%”.
 
Catalunya va rebre 198 milions l’any 2012; 193 milions el 2013; 176 milions el 2014; i 219 milions d’euros l’any 2015 i 274 l’any 2016, “unes xifres molt allunyades dels 443 milions que Catalunya va rebre l’any 2011”, ha posat de relleu el secretari general del Departament. “Això passa perquè no tenim les totes les competències en ocupació ni podem decidir sobre la gestió completa de les polítiques d’ocupació. Tan sols venim a Madrid per saber quants diners li toquen a Catalunya i prou”.
El Govern espanyol no ha incrementat els recursos econòmics per fer front a l’increment del Salari Mínim Interprofessional de l’Estat pels treballadors/es dels Centres Especials de Treball. “Aquesta falta de sensibilitat del Govern espanyol per les persones en situació més vulnerable també s’ha estès als treballadors/es autònoms perquè ha congelat les partides econòmiques destinades per donar-los suport”.
Finalment, ha posat de relleu que “el Govern espanyol torna a castigar Catalunya fent una invasió de les seves competències en l’execució de les polítiques actives d’ocupació, com, per exemple, en el programa europeu de Garantia Juvenil, i es reserva milions d’euros, que haurien de donar a Catalunya”.
Switch to mobile version