Autor Societat
7 Abril 2017 a 18:00

Operació Setmana Santa: Es duran a terme 1.751 controls preventius

D’avui  a les 15.00 h i fins el 17 d’abril, a les 24.00h

Conseller Jane accidents de transit

Conseller Jane accidents de transit

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presentat avui, en roda de premsa, el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la Setmana Santa 2017, que comença avui divendres, 7 d’abril, a les 15.00 h, i que finalitzarà dilluns, 17 d’abril, a les 24.00h.

La policia de trànsit preveu establir, en aquest dispositiu especial, un total de 1.751 controls preventius per evitar excessos de velocitat, conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues, manca d’ús dels sistemes de seguretat passiva i distraccions entre d’altres en les vies de màxima mobilitat i vies secundàries,

Un total de 1.868  agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària catalana durant la Setmana Santa

Jané ha destacat que la Setmana Santa d’enguany se celebra més tard que altres anys, amb previsió de temperatures altes d’una banda i encara amb neu a molts punts de muntanya, per tant hi haurà una doble mobilitat. El conseller, a més, ha explicat que les previsions apunten a un increment del nombre de vehicles que sortiran respecte a l’any anterior, per tant es poden produir retencions en punts habituals i el risc a patir accidents és més gran ” No ens podem permetre que dies de lleure es converteixin en dies d’angoixa i patiment per culpa d’un accident de trànsit”. En aquest sentit, el titular d’Interior ha anunciat que hi haurà més controls a les carreteres “hi haurà més controls, posarem la lupa en aspectes que ens preocupen, com les distraccions, l’alcohol i les drogues i la velocitat”.
Jané , ha insistit que “encara hi ha massa persones que moren al volant després d’haver ingerit alcohol i drogues, i això ho hem de parar”.  En aquest sentit, el conseller ha destacat que segons l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, en el 29,5% dels conductors morts en accident de trànsit està present l’alcohol.
Pel que fa a les  distraccions, el conseller ha explicat que “tot i que han disminuït respecte l’any anterior, segueixen sent la primera causa de concorrent d’accidents amb víctimes mortals i ferits greus”.
 
Switch to mobile version