Autor Economia
29 Maig 2017 a 18:00

Arriba la setena edició del BizBarcelona

Aquest 31 de maig i 1 de juny

Bizbarcelona // Foto: Joan Murcia

Bizbarcelona // Foto: Joan Murcia

BizBarcelona, que se celebra al recinte firal de Montjuïc el 31 de maig i 1 de juny, aglutina infinitat de propostes que contribueixen a accelerar el creixement empresarial i la creació de nous negocis. Amb prop de 180 conferències i tallers, així com espais d’assessorament i networking, el saló de Fira de Barcelona per a pimes, autònoms i emprenedors dedicarà especial atenció a conèixer vies alternatives d’accés al finançament.

Reempresa serà al Saló amb informació, assessorament i el ja consolidat Espai de Matchings per donar continuïtat a aquells negocis en funcionament de diferents sectors que busquen reemprenedors. Des d’una botiga online de productes biològics, ecològics i orgànics del sector cosmètic; una empresa especialitzada en tractaments d’aigua; una administració de loteria; una empresa de lloguer de vehicles industrials; una acadèmia d’idiomes; fins a una empresa de seguretat. Una selecció de més de trenta negocis seran al “Matchings Reempresa”, un espai on diferents reemprenedors s’entrevistaran amb els propietaris de negocis i empreses que estan prop de la jubilació i cerquen persones per traspassar-los l’activitat. Enguany, es preveu que hi haurà un total de 200 contactes entre cedents i reemprenedors en aquesta activitat.

Aquells cedents que ho vulguin també podran reunir-se amb un assessor financer de CaixaBank per poder estudiar les diferents possibilitats financeres a l’hora de comprar un negoci a través de Reempresa.

Aquest espai del Centre de Reempresa de Catalunya ha comptat amb el suport dels vuitanta punts d’atenció Reempresa que els principals ajuntaments i consells comarcals de Catalunya, amb el suport de les Diputacions i altres institucions, han anat obrint durant aquests últims anys i dels més de 150 tècnics amb que compta actualment el projecte.

Per Albert Colomer, director del Centre de Reempresa, el BizBarcelona és una “ocasió fantàstica per donar a conèixer la Reempresa a través de totes les activitats i conferències que organitzem” i que serveix també per “trobar-nos amb els més de 150 tècnics i les institucions i entitats d’arreu del país que treballen pel programa”.

Pel que fa al programa d’activitats organitzat per Reempresa en el marc del saló, més enllà del Matchings Reempresa del dia 1 de juny, destaquem les conferències que tindran lloc també el dia 31 de maig on hi participaran testimonials a totes elles per tal d’apropar les casuístiques i donar una resposta més directa als dubtes dels assistents:

  • “Quant val una empresa? Valor versus Preu. L’art de negociar”, l’objectiu d’aquesta ponència és que els assistents aprenguin a valorar l’empresa, tant si es vol vendre com adquirir de la mà de l’experta Fina Alemany, professora del Departament d’Economia i Empresa de la UPF i de la consultora de Reempresa, Laura Sallent a més de la participació de diversos testimonials de casos reals.
  • “Finançar és fàcil si saps com!”, l’objectiu d’aquesta conferència és la de donar a conèixer lesmúltiples opcions de finançament en la compra d’una empresa a través de testimonials i les seves experiències. En aquesta conferència hi participaran Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya i Albert Colomer, director del projecte.
  • “Reemprendre en 5 passos” que impartiran els consultors del Centre de Reempresa de Catalunya, Judit Pañella i Pol Espar.
  • Tècniques per a una negociació exitosa. Comprar, vendre, acordar”, a càrrec del coordinador del Centre de Reempresa de Catalunya, Oriol Alba que presentarà les claus per negociar i aconseguir els objectius marcats a l’hora de comprar o vendre una empresa.
  • És 7 vegades més fàcil comprar una empresa que crear-la des de zero” que els consultorsDavid Gispert i Rosa Guerrero. Els assistents coneixeran els avantatges de reemprendre respecte a començar una empresa des de zero a través de testimonials i les seves experiències.

Totes les conferències tindran lloc a la Sala BizBarcelona del Pavelló 2 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

Reempresa és una iniciativa pionera a l’estat espanyol que es va posar en marxa el juny de l’any 2011 de la mà de la patronal catalana Cecot, d’Autoocupació i que rep el suport del Departament d’Empresa i Coneixement i està finançat per la Generalitat de Catalunya i el fons FEDER europeu. Reempresa ha cercat les complicitats d’organitzacions empresarials i col·legis professionals de tot Catalunya per poder arribar a estructurar i consolidar un mercat de la compra-venda de negocis petits.

És un instrument que incideix directament en la reactivació de l’economia, en la generació de riquesa i el manteniment de l’ocupació. La metodologia de treball de Reempresa es basa en l’atenció presencial i part de gestió on-line. En aquest sentit, l’apertura de les delegacions a les províncies catalanes, i els punts d’atenció Reempresa, facilita l’accés i agilita el procés de reemprendre a qualsevol persona que visqui a Catalunya i a qualsevol empresa implantada al nostre país.

 

Switch to mobile version