Autor Societat
14 Maig 2017 a 10:00

CaixaBank rep el premi “European Retail Bank of the Year”

Al millor banc europeu en innovació de l’any

CaixaBank-1

CaixaBank ha rebut a Londres el premi ‘European Retail Bank of the Year’ com a reconeixement a l’entitat financera més destacada en innovació a Europa durant l’últim any. En la concessió del guardó, el jurat ha valorat tant l’aplicació de la creativitat i la innovació en les estratègies de negoci com l’obtenció de resultats de negoci quantificables.

Els Retail Banker International Awards, lliurats en una gala anual celebrada a Londres, distingeixen a les entitats financeres que destaquen en l’aposta per la innovació. La iniciativa està promoguda per la publicació especialitzada Retail Banker International (RBI), dedicada a l’anàlisi de l’evolució de la banca retail a tot el món.

Un reconeixement a les fites en digitalizació de CaixaBank

El premi distingeix les fites en banca digital aconseguides per l’entitat, entre els quals destaca el llançament d’imaginBank, el primer banc mobile only que permet gestionar tota l’operativa exclusivament mitjançant aplicacions mòbils i de xarxes socials.

CaixaBank també ha destacat a nivell internacional pel desenvolupament de projectes de mobilitat per millorar l’assessorament financer als clients. L’entitat ha estat pionera en la creació d’una solució integral de mobilitat, la primera del sector financer especialment creada per a la xarxa de venda, de manera que els gestors poden desplaçar-se al domicili dels clients i, des d’allà, disposar de plena funcionalitat, amb possibilitat de contractar com si estigués a l’oficina.

Actualment, CaixaBank compta amb 26.511 Smart PC distribuïts entre els seus empleats.

El procés de digitalització a CaixaBank ha permès avançar en eficiència, amb l’automatització del 77% de l’operativa comercial en l’oficina. Els avanços són especialment importants en l’operativa de contractació, en la qual el 90% dels processos estan digitalitzats. El 97% de la contractació es formalitza mitjançant signatura digital, la qual cosa ha permès, en el primer trimestre de 2017, aconseguir la xifra de 9 milions de signatures digitals.

Paral·lelament, CaixaBank manté una intensa estratègia de desenvolupament de projectes d’innovació basats en tecnologies com el big data i la intel·ligència artificial per crear nous serveis fintech i millorar el nivell de servei als clients.

CaixaBank, entitat líder en banca digital

L’aposta per la innovació està tenint un resultat efectiu en les xifres de negoci. CaixaBank compta actualment amb 5,4 milions de clients en banca online i 3,7 milions de clients de banca mòbil totals.

L’entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar té el major nombre de clients digitals operatius d’Espanya: en els últims dos mesos, més de 4,5 milions de persones han utilitzat els serveis de banca digital de CaixaBank, via web o mòbil, una dada que suposa el 43,1% del conjunt total de clients (13,8 milions). Entre altres reconeixements, CaixaBank ha estat valorada com a millor servei de banca mòbil d’Europa i segon del món pels analistes de Forrester Reserch.

Així mateix, CaixaBank és capdavanter en banca electrònica amb 15,2 milions de targetes en circulació i una quota de mercat per facturació del 23,3%. L’entitat compta amb 335.510 TPV en comerços, dels quals el 90% estan dotats de lectors contactless, una tecnologia la implantació de la qual l’entitat ha liderat a nivell europeu. D’altra banda, CaixaBank disposa d’una de les majors xarxes de caixers d’Europa, amb 9.479 terminals.

Sobre Retail Banker International

Retail Banker International és una revista d’àmbit global especialitzada en l’anàlisi en profunditat del sector de la banca retail. Durant més de 30 anys, el seu equip d’editores, periodistes, investigadors i analistes han realitzat una àmplia varietat d’estudis que proveeixen coneixement a les organitzacions capdavanteres

Switch to mobile version