Autor Societat
22 Maig 2017 a 15:00

CaixaBank reuneix els principals experts del món del vi

Per analitzar el futur del sector vitivinícola

jordi nicolau caixabank agrobank

Més de 350 persones vinculades al món del vi s’han reunit en la Jornada AgroBank ‘El futur del sector vitivinícola’, un fòrum de trobada i debat entre professionals i experts del món del vi l’objectiu del qual ha estat analitzar les noves tendències i les perspectives de futur d’aquest sector estratègic per a l’economia. La jornada, que s’ha celebrat en el CaixaForum de Barcelona, ha estat presidida per Jordi Nicolau, director territorial de CaixaBank a Barcelona; Meritxell Serret, consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, i Fernando Burgaz, director general de la Indústria Alimentària del MAPAMA.

A més, la trobada professional ha comptat amb les ponències de Rafael del Rey, director general de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi, i de David Pedrol, CEO de Winetobe, que han explorat les noves tendències i oportunitats en els mercats internacionals del sector, les noves formes de consumir i el paper que juga el vi en l’era digital.

El programa també ha inclòs la celebració d’una taula rodona protagonitzada per Pere Bonet, director de comunicació i màrqueting del Grup Freixenet i president del Consell Regulador de la Cava; Joan Juvé, president de Juvé & Camps; Mª del Mar Torres directora de l’Institut del Cava; i Meritxell Falgueras, sommelier, periodista i cinquena generació del Celler de Gelida.

El director territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau, ha destacat que “AgroBank forma part de l’ADN de CaixaBank, i ha destacat que la finalitat de la línia de negoci és “escoltar quina és la realitat i de quina manera podem ajudar”. Les jornades AgroBank formen part d’aquest procés de proximitat al sector.

Per la seva part, Rafael del Rey ha fet èmfasi en el paper líder d’Espanya i Catalunya en el vi mundial, ja que “2016 ha estat un bon any per al vi espanyol, encara que el repte està en generar valor i aprofitar les tendències del mercat”.

Així mateix, David Pedrol ha advertit de la importància que les empreses siguin digitals perquè, entre d’altres raons, “les empreses d’Internet se salten els intermediaris i poden vendre vins més cars i de més qualitat”. El CEO de Winetobe, establert a Xina des de fa 10 anys, ha destacat el gran mercat online que suposa el sud-est asiàtic per al vi, en contraposició amb Espanya.

En aquest mateix sentit, durant la taula rodona, Pere Bonet ha assenyalat que “aquí no venem per Internet, la gent s’informa dels productes però res més”. Aquest repte, segons el president del consell regulador de la Cava, passa pels milenials, “que no tenen adquirida la cultura del vi i són qui compren online”.

Suport al sector vitivinícola

A través d’aquesta iniciativa, CaixaBank, materialitza el seu suport a un sector en constant canvi i innovació, al qual acompanya en totes les baules de la cadena, des de la producció a través de les línies especifiques de finançament o impulsant les inversions per potenciar la innovació o el creixement, fins al procés de comercialització.

CaixaBank articula tots els productes i serveis dirigits al sector agrari i agroalimentari a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb la qual està consolidant al seu lideratge amb més de 340.000 clients del sector en tot el territori espanyol.

El bon comportament del negoci ha impulsat l’aprovació d’un pla de noves obertures d’oficines AgroBank, que contempla sumar 300 noves oficines especialitzades abans de finals d’anys. D’aquesta manera, AgroBank comptarà amb 873 oficines i 3.000 gestors formats en el negoci agrari. Aquestes oficines estan situades en els nuclis de població on l’activitat es sustenta majoritàriament en el primer sector.

Switch to mobile version