Autor Economia
7 Maig 2017 a 10:00

CECOT considera positiu l’increment de les afiliacions a la Seguretat Social

El nombre d’aturats registrats se situa en 425.751 persones

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé // Imatge del web de la Cecot

L’atur a Catalunya va baixar en 20.266 persones el mes d’abril. Les dades que ha fet pet públiques avui el Ministeri d’Ocupació mostren la tendència a la baixa de la taxa d’aturats també a la resta de l’estat espanyol, on aquest mes l’atur registrat ha baixat en 129.281 persones respecte el mes anterior.

Així doncs, el nombre d’aturats registrats a les oficines dels Serveis Públics d’Ocupació se situa en 425.751 persones a Catalunya i en 3.573.036 al conjunt de l’estat. Aquestes dades representen un 4,54% d’aturats menys respecte al mes de març en el cas de Catalunya i un descens del 3,5% a nivell de l’estat, el més baix dins de la sèrie històrica, segons el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

Les dades són també positives pel que fa a la afiliació a la seguretat social: a Catalunya el nombre de persones que s’hi han donat d’alta és de 42.015, un 1,3% més que al més de març, i 212.216 persones al conjunt d’Espanya, un 1,2% mes que el mes anterior. Actualment doncs, hi ha 130.670 persones més donades d’alta que fa un any a Catalunya i  658.387 persones en el conjunt de l’estat.

Per sectors, tant a Catalunya com en el conjunt de l’estat baixa a tots els sectors, amb especial incidència en el sector serveis. A Catalunya l’atur ha baixat a l’Agricultura (1.153 aturats menys); Serveis (15.729 aturats menys); Indústria  (1.662 aturats menys); Construcció (1.055 aturats menys), i Sense Ocupació Anterior (667 aturats menys).  Al conjunt de l’Estat, l’atur registrat disminueix en els serveis (-96.672), en el sector de l’agricultura (-11.330), a la construcció (-8.944) i a la indústria (-8.264). En el col·lectiu Sense Ocupació Anterior també baixa (-4.071).

 

Posicionament de la Cecot

Des de l’entitat, la reducció de l’atur però sobre tot l’increment de les afiliacions a la Seguretat Social són sempre una dada positiva, i més si tenim en compte l’entorn en el que es desenvolupa l’activitat empresarial.

La Cecot remarca especialment l’increment interanual de la contractació indefinida que a Catalunya ha augmentat amb més intensitat en el darrer any que les contractacions temporals: el mes d’abril a Catalunya s’han registrat 241.820 contractes laborals, dels quals 34.034 han estat indefinits (14,1%) i 207.786, temporals (85,9%). Interanualment, la contractació ha augmentat un 3,8% (8.879 contractes més), amb gairebé el doble intensitat entre els indefinits (+6,3%; 2.024 contractes més) que entre els temporals (+3,4%; 6.855 més).

Segons David Garrofé, secretari general de la Cecot, “estem segurs que la tendència interanual continuarà sent positiva però cal diàleg real entre els representants empresarials i dels treballadors per incidir en la millora del marc i les relacions laborals que ajudin a estabilitzar la tendència i que defineixin un nou marc de relacions adaptat a la realitat econòmica i empresarial del moment però també amb previsió i visió de futur”.

La Cecot demana aprofundir en les reformes que estimulin l’activitat econòmica i en l’impuls de polítiques que impulsin la millora de la productivitat i la competitivitat en les empreses perquè “encara tenim una tassa d’atur molt alta que cal rebaixar i el paper de les empreses és clau”.

Switch to mobile version