Autor Economia
26 Juny 2017 a 10:00

Caixabank ofereix 500 meurs per la modernització de confraries i armadors

Hi han més de 200 confraries de pescadors

L'hora de pescar // Foto: @fleivan

L’hora de pescar // Foto: @fleivan

CaixaBank es dirigeix al sector pesquer espanyol amb una oferta específica que combina innovació tecnològica i productes adaptats a les necessitats d’ingressos i despeses de les explotacions pesqueres, confraries de pescadors i armadors. Un dels seus principals atractius és el llançament de la primera passarel·la de pagament per comprar per Internet en les subhastes de les llotges. Aquest sistema contribueix a l’estalvi de costos i augmenta la llibertat dels compradors. L’oferta pesquera pretén consolidar CaixaBank com a referent financer per a un sector molt rellevant per a l’economia espanyola, amb una facturació de primera venda de peix pròxima als 2.000 milions d’euros (dades 2015).

Amb aquesta novetat pesquera, CaixaBank té com a objectiu ajudar a modernitzar aquest sector, tal com es recull en l’acord entre l’entitat financera i el Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA). A més, la nova oferta de productes i serveis contribuirà a incrementar la vinculació amb les confraries de pescadors, els armadors i els compradors de llotges (restaurants, peixateries, majoristes, etc.). Actualment, la quota de penetració de CaixaBank en confraries ascendeix al 32% a Espanya, una xifra que a Catalunya se situa en el 79%.

El director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, ha destacat “l’esforç de l’entitat per escoltar i entendre al sector pesquer, amb l’objectiu de recollir les seves particularitats i promoure l’accés a finançament”. A més, el director general ha apuntat que CaixaBank ha dissenyat “una oferta única a Espanya perquè combina el seu coneixement en innovació i tecnologia i el disseny d’una cartera de productes pionera”.

Gràcies al llançament de la primera passarel·la de pagament per comprar en les llotges, a través del web mercapesca.net els clients podran comprar a les subhastes de peix de diferents llotges a Espanya. D’aquesta manera, els compradors tenen la possibilitat de comprar a diverses llotges al mateix temps, disminueixen els costos de compra, poden triar el millor producte al millor preu i s’asseguren la provisió en cas de mal temps o males captures a la seva llotja habitual.

Línia de 500 milions de finançament

L’oferta pesquera inclou l’obertura d’una línia de finançament de 500 milions d’euros, destinada cobrir les necessitats econòmiques dels armadors o implantar el servei de compra remota a les subhastes de les llotges.

S’han dissenyat diferents productes de finançament com el Credipesca AgroBank, un préstec que permet al pescador o armador triar la data del primer pagament i la periodicitat de la resta d’abonaments que li concedeix certa tranquil·litat en anys en els quals els seus ingressos no siguin els previstos. A més, destaca el compte de crèdit AgroBank, per afrontar consums intermedis (aparells, esquers, despeses portuàries, etc.) o el Credipesca Veda, dissenyat per protegir-se durant els períodes d’atur biològic, quan no es generen ingressos procedents de la pesca.

Dins del marc d’aquesta iniciativa, CaixaBank obrirà noves oficines AgroBank especialitzades en el sector pesquer, que es diferenciaran visualment de la resta i se situaran en els nuclis de població amb una activitat econòmica estretament vinculada a la pesca. Aquestes noves oficines se sumaran a les 873 oficines AgroBank que CaixaBank té a tot el territori espanyol, amb més de 3.000 gestors amb formació específica al negoci agroalimentari.

Espanya és capdavantera en varietat de peix a la UE i al món, amb més de 1.000 espècies pesqueres reconegudes com d’interès comercial. A més, és el tercer país de la UE en nombre de vaixells, amb un 11% de quota, compta amb més de 200 confraries de pescadors i és el primer país productor d’articles de pesca de la Unió Europea, amb el 16% de la producció.

Switch to mobile version