Autor Societat
19 Juliol 2017 a 10:00

26.235 dones van sol·licitar atenció al SIAD

El telèfon 900900120 ha atès el primer semestre d’enguany un total de 5.133 trucades

masclisme icd acm fmc

El Govern de la Generalitat ha aprovat l’import per al cofinançament dels 102 contractes programa en matèria de polítiques d’igualtat amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els Consells Comarcals.
Aquest import s’ha incrementat en un 5,17% i garanteix el finançament, per part de l’Institut Català de les Dones (ICD), adscrit al Departament de la Presidència, de 12.143.000 euros als ens locals fins l’any 2020.
Aquest increment es deu a l’entrada en funcionament de dos nous Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD): el de Vilassar de Mar, població que ha superat els 20.000 habitants i el del nou Consell Comarcal del Moianès. L’any 2016, els 102 SIAD de Catalunya van realitzar 88.922 atencions, que van sol·licitar un total de 26.235 dones.
A més, l’ICD, amb l’objectiu de donar compliment al desplegament de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, incrementa la cooperació amb els ens locals per incorporar la perspectiva de gènere a les polítiques públiques a través d’una figura tècnica referent en transversalitat de gènere a cada ens local.
Els SIAD són serveis que depenen dels ens locals i compten amb la col·laboració i subvenció econòmica de l’ICD segons el nombre de població de la seva àrea d’acció. L’objectiu dels SIAD és apropar a les dones serveis d’assessorament psicològic i jurídic que donen resposta, de manera coordinada, a les necessitats d’informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones (laboral, social, personal, familiar i altres). Aquests serveis també fan detecció, prevenció i sensibilització sobre la violència masclista. Els SIAD formen part de la Xarxa d’Atenció i Recuperació Integral per a les dones en situacions de violència masclista, conjunt de serveis específics per a l’atenció integral establerts per la Llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista.
Per altra banda, el Govern també ha aprovat, fins l’any 2021, la contractació per part de l’ICD del servei 900900120 per a l’atenció a les dones en situació de violència masclista. Aquest servei suposa una inversió anual de 160.000 euros. El telèfon 900900120 ha atès el primer semestre d’enguany un total de 5.133 trucades (856 mensuals).
Switch to mobile version